Ingezonden persbericht


Actie vooralsnog afgelast

De voor 22 maart geplande actie van de groep Flamin-GO! bij Intratuin Utrecht zal vooralsnog geen doorgang vinden. Dit vanwege diverse toezeggingen van Intratuin in de media dat de flamingo's uit het tuincentrum worden overgeplaatst naar Dierenpark Amersfoort.

Inmiddels heeft de woordvoerder van Intratuin dhr. Hanken de woordvoeder van de actiegroep te woord gestaan. Uit dit gesprek is gebleken dat Intratuin serieus in overleg is met dierenpark Amersfoort. Rob Hanken: "In de afgelopen periode zijn wij bezig geweest met het zoeken naar een goed opvang van de flamingo's en dat heeft er inmiddels in geresulteerd dat de flamingo's opgenomen zullen gaan worden in het Dierenpark van Amersfoort. Dit is geen vermeende 'publiciteitsstunt' maar volledig correct. De termijn waarbinnen de vogels overgeplaatst zullen gaan worden is nog onduidelijk maar zal in ieder geval liggen binnen een te verwachten periode van enkele weken. Dit heeft te maken met het feit dat de flamingo's slechts opgenomen kunnen worden door Dierenpark Amersfoort indien de daartoe vereiste vervoers- en overige documenten gereed zijn. Helaas zijn wij in deze afhankelijk van 'derden' en kunnen dit niet bespoedigen. Volgens dhr. Hanken is de dierentuin in dit geval zeker een beter alternatief. "Hun leefomstandigheid zal van een twee naar een dikke voldoende gaan en dat is het waard. Natuurlijk zouden we ze naar hun natuurlijke leefomgeving willen brengen en vrijlaten, maar dat kun je helaas met deze dieren niet meer doen", aldus de woordvoeder van Intratuin.

Wij zijn zeer verheugd dat Intratuin de vele klachten die ons hebben bereikt, serieus heeft genomen, en zich hierin kan vinden. Echter, door miscommunicatie binnen Intratuin, is de ara helemaal uit beeld verdwenen. Ook voor de ara geldt dat hij behoefte heeft aan soortgenoten om zich heen, uitdaging, een natuurlijker omgeving. Meer informatie hierover kunt u elders op onze site vinden. Dhr. Hanken heeft toegezegd daar ook mee aan de slag te gaan. Vooralsnog blijft de actiegroep in de lucht totdat we niet meer nodig zijn. Mocht dit onverhoopt wel het geval zijn, dan zullen de protestactiviteiten op een later tijdstip alsnog hervat worden. We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten en blijven hierover in contact met de Intratuin. Samen met dhr. Hanken zal de woordvoeder van Flamin-go! terzijnertijd een kijkje gaan nemen in het nieuwe verblijf van de dieren. Zowel de actiegroep, de dierenbescherming, als Intratuin hopen vooralsnog op een succesvolle samenwerking en overplaatsing. We houden u op de hoogte!

Noot voor de redactie,