Politie Zuid-Holland-Zuid

22/3 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 22-03-2008 o Persberichten district I

EENZIJDIG ONGEVAL
DORDRECHT Een 13-jarige fietser uit Dordrecht is op 21 maart om 12.30 uur op de Prinsenstraat gevallen. Vermoedelijk gleed hij uit over de gladde kinderkopjes. Een ambulance bracht de jongen naar het ziekenhuis. Hij klaagde over pijn in zijn nek, arm en knie.

AUTO GESTOLEN
DORDRECHT Een 45-jarige man uit Dordrecht is op 21 maart op een voor hem wel heel vervelende manier zijn auto kwijtgeraakt. Het slachtoffer had op 20 maart per ongeluk zijn sleutelbos aan de buitenkant van zijn voordeur van zijn woning aan de Boshamerstraat laten zitten. Aan de bos zaten ook zijn autosleutels. De volgende ochtend kwam hij achter de vergissing, maar het bleek te laat. Sleutels en anderhalf oude auto waren verdwenen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

VERNIELERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Dordrecht en een 13-jarige plaatsgenoot zijn op 21 maart op respectievelijk de Vorensaterstraat en de Leerambachtstraat aangehouden. Ze zouden die dag een metalen paal van een muur van een school aan de Standhasenstraat hebben gesloopt. De anderhalve meter lange, vierkante paal was met bouten aan de muur bevestigd. Toen agenten ter plaatse kwamen, waren de vogels gevlogen, maar een buurtonderzoek leverde al snel hun identiteit op. De 13-jarige krijgt een HALT-verwijzing. Over het vervolgingslot van de oudste beslist het OM, want hij is al eerder met de politie in aanraking geweest.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 27-jarige man uit Dordrecht is op 21 maart op de Witte de Withstraat aangehouden op verdenking van zijn 21-jarige ex-vriendin uit Dordrecht. De man was bij zijn ex op bezoek en de twee kregen ruzie. De man uitte zijn ongenoegen door de vrouw in het gezicht te slaan. Doordat de vrouw een flinke kneuzing had en zich niet lekker voelde, is voor de zekerheid een ambulance gekomen. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis. De agenten gingen direct op zoek naar de man en hielden hem aan. Hij is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

GEEN RIJBEWIJS, WEL DRONKEN
DORDRECHT Een 44-jarige man uit Dordrecht is op 21 maart op de rondweg N3 aangehouden. Hij werd daar gecontroleerd en moest blazen. Hij had, niet voor het eerst, teveel gedronken. Een rijbewijs had de man niet. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

RIJBEWIJS TAXICHAUFFEUR INGENOMEN
DORDRECHT Een 27-jarige taxichauffeur uit Rotterdam is op 22 maart zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Op de Crayensteynstraat werd hij rond 05.15 uur staande gehouden door een agent die in een onopvallende auto surveilleerde. De chauffeur haalde rechts in, reed door rood en haalde snelheden van ± 80 km per uur waar maximaal 50 km per uur was toegestaan. Uit controle bleek dat de man voor ruim 800 euro aan bekeuringen had openstaan. Die kon hij niet betalen, waarop invordering van het rijbewijs volgde.

AANRIJDING OP ROTONDE
ZWIJNDRECHT Twee autos zijn op 22 maart bij de rotonde aan het einde van de afrit van de A16 bij de Pieter Zeemanstraat op elkaar gebotst. Voor de rotonde stond de 61-jarige bestuurster uit Boxtel te wachten. Mogelijk zag een 54jarige bestuurster uit Den Bosch te laat dat het verkeer vóór haar stilstond. Ze week nog uit, maar kon een botsing met de auto van de vrouw uit Boxtel niet meer voorkomen. De Bossche automobiliste kwam op de rotonde stil te staan. Ze liep een snee in haar voorhoofd op. Haar auto raakte rond beschadigd. Het voertuig van de andere vrouw had een deuk aan de achterzijde.

SPEEDBOOT GESTOLEN EN GEVONDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een speedboot die tussen 21 maart 16:00 uur en 22 maart 08:15 uur vanaf het Grotenoord gestolen was, is op 22 maart alweer gevonden. Een schipper zag de boot aan de waterkant in het gras liggen en belde de politie. Die belde op haar beurt de eigenaar, een 61-jarige man uit Zwijndrecht, die de diefstal zelf nog niet ontdekt had. Onbekenden hadden een hangslot geforceerd, vernielden het contactslot en een afdekzeil. Uit de boot een jerrycan, een verrekijker en hengels weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.