KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

22-3-2008

Bouwmeester dichtbij Olympische nominatie

De zeilerstop is hard en kent geen genade. De laatste dag van het WK Laser Radial Dames was een zeer moeilijke met onvoorspelbare
windshifts. Veel damestoppers zagen hun kans voorbij gaan om een medaille te bemachtigen.

Lijia Xu (CHN) en Evi van Acker (BEL), streden om de titel maar kregen beide de tweede gele vlag in het evenement en moesten de wedstrijd en daarmee ook het podium verlaten. Hierdoor wist de Francaise Sarah Steyaert de Wereld titel te pakken. Door haar geweldige tactische spelletje wist ze druk uit te oefenen op van Acker en Xu en is ze een waardige winnaar van dit spannende toernooi.

Marit Bouwmeester (NED) zeilde zeer constant maar ook zij kwam in aanraking met de jury waardoor ze van de 7de naar de 16de plek in het eindklassement terug viel. Coach Mark Littlejohn zegt:Marit heeft echt heel veel progressie gemaakt in de laatste 12 maanden. Nog maar 19 jaar en nu al zon fantastische zeilster!
Natuurlijk moeten we de laatste dag uitgebreid gaan bespreken en er is geen twijfel over mogelijk dat de druk een grote rol heeft gespeeld maar ze is een geweldige zeilster met veel passie voor de sport. Dit zal haar zeker naar die gewenste top sturen!

Marit heeft het gevoel dat ze nog beter kon. Een top 6 resultaat was binnen hand bereik maar ik liet het aan mijn neus voorbij gaan, aldus Marit. Ik weet waar ik het voor doe en zal strijden totdat ik het in handen heb.

Marit en Gea Jutjens (geen deelname wegens een rugblessure opgelopen tijdens een crash in de trainingen) hebben dit seizoen nog vier evenementen in Europa om te laten zien dat zij thuis horen in het Olympisch team van 2008.

A.s. maandag 24 maart zal wederom in Takapuna Nieuw Zeeland het WK Laser Radial Jeugd en Heren van start gaan.

Internetadres: www.takapunaworlds.org
E-mailadres:koen.verhart@watersportverbond.nl