NCRV

Keyzer & De Boer Advocaten

Keyzer & De Boer Advocaten: Bens garage

Zondag 23 maart 2008
22.00 uur, Nederland 1

In Keyzer & De Boer Advocaten krijgt Sabrina te maken met een terreurverdachte. Dit is geïnspireerd op een eerdere gebeurtenis uit de werkelijkheid.

Begin 2007 werd een Nederlandse terreurverdachte uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De advocaten van Wesam al D. âeen Nederlander van Irakese komaf- vochten de uitzetting aan omdat ze vreesden dat hij in de VS een groot risico loopt om te worden gemarteld. Verantwoordelijk minister Hirsch Ballin besloot toch dat Al D. mocht worden overgedragen. De Amerikanen verdenken Al D. van samenzwering tot het plegen van een aanslag op Amerikaanse militairen in Irak in 2003. Naar eigen zeggen is hij ontvoerd, en moest hij met zijn eigen videocamera filmen hoe explosieven werden ingegraven voor een aanslag. Wesam al D. zit sinds begin 2007 in eenzame opsluiting in het Huis van Bewaring in Washington in afwachting van zijn proces. Hij kan in de VS levenslang krijgen.

In deze aflevering verdedigt Sabrina scheikundestudent Ben Benmoussa die gearresteerd is op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag. De aanleiding hiervoor is een explosie in zijn garage. Ben zegt dat hij alleen maar de rollator van zijn oma aan het repareren was en beweert niks met terrorisme te maken te hebben. Als zelfs de Verenigde Staten om zijn uitlevering vraagt, heeft hij de schijn tegen. Nina besluit tot woede van Sabrina de zaak over te nemen.

Hannah is verwikkeld in een gecompliceerde boedelscheiding. David en Paula Verbeek hebben een half jaar geleden hun zoon Boy verloren bij een huiselijk ongeluk. Als Paula na de scheiding van plan is om van de as van Boy een sieraad te laten maken, is David buiten zinnen en wordt, wat eerst een eenvoudige mediation leek, een loopgravenoorlog.

In deze aflevering maken Achmed Akkabi, Marcel Musters, Jaap Spijkers en Kenneth Herdigein hun opwachting.

Vaste acteurs in de serie zijn Bram van der Vlugt, Porgy Franssen, Henriette Tol, Daan Schuurmans, Roos Ouwehand, Mara van Vlijmen, Hans Kesting en Karien Noordhoff.