Ingezonden persbericht


Kasteelpleinfestijn Kasteel Hoensbroek

Pasen 23 en 24 maart

Paaszondag en Paasmaandag (23 en 24 maart) vindt het Kasteelpleinfestijn plaats in het Zuid-Limburgse Kasteel Hoensbroek. Het Kasteelpleinfestijn is een familie-evenement met vrolijk gevarieerd middeleeuws theater op de binnenpleinen van het kasteel. Met middeleeuwse muziek, verrassend schouwspel en hilarische kunstenmakers!

Florismo de nar

Florismo de nar jongleert met ballen, (vuur)kegels, messen, zwaait met grote vuurballen, vreet vuur alsof het ijs is en spuwt vlammen dat het een lieve lust is. Hij is een energieke vrolijke lachspiegel die recht voor z'n raap, blij en onbevangen een feest maakt van zijn optreden.

Gekke ridderverhalen

De toneelgroep Fortesholland speelt een korte voorstelling voor jong en oud. Een over het paard getilde ridder vertelt trots wat het voor hem betekent om een stoere held te zijn. Deze stoere ridder raakt echter totaal in de war wanneer een edele jonkvrouwe verschijnt...

Middeleeuwse muzikanten
De muzikanten van Goet ende Fyn brengen muzikaal luistergenot. De prachtige oude instrumenten die bespeeld worden, bestaan uit allerlei muzikale werk- en speeltuigen, waarop en waarmee gedoedeld, getokkeld, gestreken, geblazen, gedrukt, gedraaid en getrommeld wordt. Van doedelzak tot schalmei en van kromhoorn tot ommelpot. Je zult ze allemaal te horen krijgen!

KaSpeelTocht en Oude Spelen
Neem deel aan de KaSpeelTocht van Ridder Hoen. Help de hofnar; speel mee en bezorg Ridder Hoen weer een goed humeur. De tocht vindt plaats in het immense kasteel. Daarbij staan op binnenplein de Oude Kasteelspelen opgesteld. Neem bijvoorbeeld deel aan een spelletje Zwierbal, Trou-Madame, kegelen of steltlopen.

Entree en openingstijden
Het Kasteelpleinfestijn op Paaszondag 23 en Paasmaandag 24 maart; beide dagen van 10.00 - 17.30 uur. Entreeprijs volw. E 6,25, 60+ E 5,75, Kind 4 - 12 jaar E 3,95 Kind

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 7272, www.kasteelhoensbroek.nl.

---- --