Amsterdam Oud Zuid


Babelfestival in teken van overbruggen culturele verschillen

Het Babelfestival, het interculturele festival van het Ostadetheater, staat dit jaar in het teken van culturele - met name religieuze - verschillen en het overbruggen daarvan. Van vrijdag 14 tot en met zondag 23 maart kunt u door de ogen van jonge en nieuwe theatermakers kijken naar de Nederlandse samenleving en haar rijkheid aan culturen.

Babelfestival
Voorstelling Jongerentheater 020 met Yasmine vs Khalid (Foto: Natascha Helmer)

Tijdens de vele voorstellingen, concerten en lezingen passeert de toptien van cultuurverschillen de revue. Grappen worden gemaakt en dingen worden gezegd die u misschien niet zou durven denken. U hoort nieuwe invalshoeken, vragen en oplossingen, zodat een begin kan worden gemaakt met het bouwen van bruggen. Het Babelfestival wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het stadsdeel.

Wethouder Eddy Linthorst:

"Het stadsdeel - en vooral De Pijp - kent veel bewoners met diverse achtergronden. Bij het Babelfestival komen mensen samen die ieder op hun eigen manier op culturele wijze uiting geven aan wie ze zijn en wat ze te vertellen hebben. Dat is het mooie van cultuur: laten weten wie je bent, hoe je naar de wereld kijkt en te weten komen hoe een ander daarmee omgaat. Soms roept dat herkenning op, soms verwart het, maar het is altijd de moeite waard om de dialoog aan te gaan."

Openingsvoorstelling

De openingsvoorstelling begint op 14 maart om 20.30 uur; Jongerentheater 020 met Yasmine vs Khalid. Twee monologen over thema's die leven bij de jonge generatie Marokkanen in Nederland. Als ouders niet of nauwelijks Nederlands spreken en de kinderen slecht Arabisch of Berbers botsen letterlijk twee talen in één huis.

Meer weten?

Het volledige programma van het Babelfestival staat op www.ostadetheater.nl.