Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


tijdens Pasen

17-03-2008: 750.000 buitenlandse toeristen verwacht tijdens Pasen

`Vroege' Pasen en wisselvallig weer effect op toeristische start van seizoen

750.000 BUITENLANDSE TOERISTEN VERWACHT TIJDENS PASEN

Zo'n 750.00 buitenlanders brengen de Paasdagen door in Nederland. Dit verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Vorig jaar bezochten 900.000 buitenlanders ons land, 150.000 meer dan de verwachting voor dit jaar. Met name het mooie weer en het feit dat Pasen later in het seizoen viel, hebben vorig jaar voor een stijging gezorgd. Daarnaast gaan 500.000 Nederlanders op vakantie: 300.000 blijven in eigen land en 200.000 brengen het lange Paasweekend in het buitenland door. Pasen valt dit jaar op 23 en 24 maart en wordt gezien als de opening van het toeristische seizoen.

Van de buitenlandse dag- en verblijfstoeristen komt naar schatting zo'n 60 procent uit Duitsland, 25 procent uit België en ongeveer 15 procent uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië.

De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakanties is de bungalow, voor de buitenlandse vakanties geldt het hotel als belangrijkste accommodatie-vorm. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn Duitsland en België.

Leuke paasevenementen
Er zijn weer volop evenementen en (paas)activiteiten tijdens de Paasdagen zoals een lammetjeswandeling op Texel, op zoek naar de Paashaas in de bossen bij 's-Gravenland, paaseieren zoeken op Pampus, struisvogeleieren zoeken in Safaripark de Beekse Bergen of een Paasmarkt in Haarlo. De meeste attractieparken openen ook hun deuren tijdens het Paasweekend. De Keukenhof biedt kleurrijke Chinese verrassingen en in Schijndel vindt de 31ste editie van Paaspop plaats. Afhankelijk van het weer zijn ook onze stranden een belangrijke trekker. Meer tips over activiteiten tijdens de paasdagen kunt u nalezen in de Paasspecial op www.lekkerweg.nl of kijk op www.holland.com/hiddenholland.