Gemeente Alkmaar

PERSBERICHT

Alkmaar, 19 maart 2008

Ontvangst zwemmers uit Bath

Mevrouw H.A. Groenhart-Dammers, penningmeester van het Alkmaars Uitwisselings Comité, ontvangt op vrijdag 21 maart 2008 om 11.30 uur een groep zwemmers uit de Engelse zusterstad Bath. De ontvangst vindt plaats in het Stedelijk Museum Alkmaar.

De zwemmers zijn op bezoek bij de Alkmaarse zwemvereniging DAW Finenzo. De twee clubs onderhouden al vele jaren contact met elkaar. De eerste uitwisseling was in 1948, kort na de totstandkoming van de band tussen beide steden. Sinds die tijd wordt elk jaar een uitwisseling georganiseerd, het ene jaar gaan De Alkmaarse Waterratten (DAW-Finenzo) naar Bath, het andere komen de Bath Dolphins naar Alkmaar. Het gezelschap, bestaande uit 45 personen, arriveert op donderdag 20 maart en wordt dan bij leden van de Alkmaarse vereniging ondergebracht. Op vrijdag brengt de groep een bezoek aan de kaasmarkt en het Kaasmuseum. Vervolgens gaan de Engelsen naar het Stedelijk Museum Alkmaar voor de officiële ontvangst. Op zaterdag is de training en op 1e Paasdag zijn de wedstrijden in Sportcomplex De Hoornse Vaart van 13.30 tot 16.00 uur. Ook is er een demonstratie van de synchroonzwemafdeling van DAW. Op 2e Paasdag gaat de groep naar het Dolfinarium en 's avonds is er een afscheidsavond. De Engelsen gaan op dinsdag 25 maart weer naar huis.

Judoka's uit Bath bij Randers de Geus en CSV Jong Holland naar Bath tijdens Paasweekend

Tijdens het Paasweekend vinden nog twee uitwisselingen plaats: judoka's uit Bath brengen een bezoek aan Judovereniging Randers de Geus en voetballers van CSV Jong Holland gaan naar Bath.

Judotoernooi

Op zondag 23 maart organiseert de Judovereniging Randers de Geus een internationaal judotoernooi. Aan dit toernooi, dat gehouden wordt op zondag 23 maart van 11.00 tot 14.00 uur in de gymzaal aan de Saturnusstraat, nemen 15 à 20 judoka's van de Bath Judokwai deel. De Engelsen komen op vrijdag 21 maart aan. Op zaterdag 22 maart is een sportdag georganiseerd bij "De Geus Sports Club". De gasten vertrekken maandag 24 maart weer naar Engeland.

CSV Jong Holland naar Bath

Een groep van ca. 30 voetballers van CSV Jong Holland brengt van 21 tot 25 maart een tegenbezoek aan Bath om deel te nemen aan een internationaal toernooi van de Avonvale United FC. De voetballers zijn in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Zij worden in Bath ontvangen door de burgemeester. Ook maken zij een stadswandeling en een bustocht door de omgeving.