Politie Drenthe

Alcohol in het Drentse verkeer

Hoogeveen, 23-03-2008 o De Drentse politie hield de afgelopen 24 uur weer meerdere bestuurders aan die in een auto reden terwijl ze gedronken hadden.

COEVORDEN Een 29 jr. automobilist is zaterdagmiddag aangehouden op de Hendricus Krijthestraat in zijn woonplaats Coevorden. Toen agenten de man wilden controleren ging hij er met verhoogde snelheid vandoor. Een door de politie gegeven stopteken negeerde hij. Uiteindelijk stopte hij toch maar. Hij had gedronken (1 promille) en werd aangehouden. Nadat hij op het politiebureau een verklaring had afgelegd is hij met een rijverbod van vier uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed, het negeren van een stopteken en het overschrijden van de maximum toegestane snelheid met 41 km per uur. (08-121465)

MEPPEL Zaterdagavond hield de politie op de Steenwijkerstraatweg in Meppel een 63 jr. man uit die plaats aan. De man reed zonder geldig rijbewijs en had gedronken (ongeveer 1 promille). Na het uitvoeren van een ademanalyse en het afleggen van een verklaring is de man weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-121523)

ASSEN Een 26 jr. beginnend bestuurster uit Borger kan rekenen op een boete van 220,-. Zij reed in de nacht van zaterdag op zondag met een alcoholgehalte van 0,7 promille in een auto over het Pieter van Anrooypad. Ze kreeg een rijverbod van vier uur. De politie maakt proces-verbaal op. (08-121608)

BEILEN Ook tegen een 22 jr. beginnend bestuurder uit Appelscha wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Hij reed in de nacht van zaterdag op zondag met een alcoholgehalte van 0,4 promille in een auto over de Esweg in Beilen en werd daar aangehouden door de politie. Na het afleggen van een verklaring is de man met een rijverbod van twee uur in vrijheid gesteld. (08-121612)