Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Olivia Meng en Maarten van Harten de nieuwe E-kampioenen

In Hotel Waalwijk is op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart gespeeld om het Nederlands Kampioenschap bij de E-jeugd. Dat is de leeftijdsgroep tot en met tien jaar. Zestig spelers kwamen twee dagen lang naar Waalwijk om negen partijen tegen elkaar te spelen: 46 jongens en 14 meisjes.

In het algemene toernooi ging de overwinning naar Maarten van Harten. Maarten was op papier een van de favorieten en had zijn eerste plaats vooral te danken op de overwinning die hij in de vijfde ronde boekte op zijn grote concurrent Thomas Beerdsen. Met een mooie score van 8 uit 9 bleef Maarten ongeslagen. Thomas Beerdsen scoorde net als Ankit Majhi 7 uit 9 en deelde de tweede en derde plaats.

Het meisjestoernooi leverde een overwinning op voor Olivia Meng. Ze was op papier de favoriet en dat maakte ze helemaal waar. Olivia scoorde 7½ uit 9. Silvia van der Werff werd tweede met 7 uit 9 en de derde plaats ging naar Anna Maja Kazarin met 6½ uit 9.

De twee winnaars. Links Olivia Meng, rechts Maarten van Harten. Foto Ad Bruijns (toernooisite).

Wie meer over het toernooi wil weten kan een kijkje nemen op de toernooisite. Daar staan alle uitslagen, de partijn en veel foto's.