Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Apeldoorn - rijbewijs ingenomen

De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 maart het rijbewijs ingenomen van een 22 jarige Apeldoorner voor rijden onder invloed.

Surveillerende politieagenten zagen rond 05.30 uur op de Laan van Westerenk een auto met draaiende motor en alarmlichten aan op de rijbaan staan. De bestuurder verklaarde een lekke band te hebben. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. De man werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.2 promille aan. Het rijbewijs van de man werd hierop ingenomen en tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt.

Apeldoorn - aanrijding fietser

Op de Jachtlaan in Apeldoorn is zaterdagmiddag 22 maart een 56 jarige fietser uit Apeldoorn gewond geraakt toen hij over het hoofd werd gezien.

Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur op de rotonde Jachtlaan / Laan van Orden / Prins Willem Alexanderlaan. Een 39 jarige automobilist uit Apeldoorn zag, toen hij rechtsaf de Laan van Orden in wilde slaan, de fietser over het hoofd. De fietser kwam ten val en is met hoofdletsel naar het Lukasziekenhuis gebracht.

---- --