Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Ulft - Politie zoekt bestuurder

De politie in Ulft is op zoek naar de bestuurder van een donkergekleurde VW transporter die zaterdagmiddag 22 maart rond 14.45 uur op de rotonde Debbeshoek / Staringstraat / Wesenhorstlaan / Anton Tijdinklaan mogelijk geen voorrang verleende aan een 21-jarige motorrijder uit Ulft, die hierdoor ten val kwam.

De motorrijder liep geen letsel op, maar zijn motor raakte beschadigd. De bestuurder is via de Wesenthorstlaan de rotonde opgereden en direct rechtsaf de Staringstraat in de richting van Genderingen gereden. De politie verzoekt de bestuurder contact op te nemen via 0900-8844.

Hall - Automobilist onder invloed; rijbewijs ingenomen

De politie heeft in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 maart in Hall het rijbewijs ingenomen van een 28 jarige automobilist uit Eerbeek wegens rijden onder invloed.

De man liep rond 02.45 uur tegen de lamp tijdens een alcoholcontrole op de Slatweg. De blaastest wees uit dat de man teveel had gedronken. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 2.0 promille aan. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt.

Borculo - fietser onder invloed

De politie heeft in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 maart een 38 jarige fietser uit Borculo aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten zagen de man rond 04.00 uur fietsen over de rijbaan van de Ruurloseweg. Toen ze de man hierop wilde staande houden, fietste hij weg. Uiteindelijk kon de man op de President Kennedystraat worden aangehouden en hij werd na kort verzet meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1.8 promille aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

---- --