Time : 10:37:33
Date : 12 February 2008
Sender Name: LNM Media

Homo's willen niet meer uitgaan in het milieu

De meeste gay clubs hebben te kampen met een vergrijzing en een dalend aantal bezoekers. De concepten die exclusief op homomannen gericht zijn krijgen steeds vaker te kampen met de concurrentie van het reguliere uitgaanscircuit. De tijd van succesvolle homobars met de deurbel blijkt stilaan voltooid verleden tijd.

Er is geen nood meer om naar homobars te trekken. Dit blijkt zowel uit een intern onderzoek bij GAYiD.EU als uit de zzip enquète over het mentaal welzijn van holebi's. Uit beide onderzoeken blijkt dat slecht 12% van de respondenten bewust uitgaan in het homomilieu.

Steeds minder holebi's voelen zich geroepen om uit te gaan naar gesloten clubs om elkaar te ontmoeten. Zij vinden gemakkelijker hun weg via het internet en komen zo de klok rond op een ongedwongen manier in contact met anderen. GAYiD.EU is daar een voorbeeld van. Ook het feit dat 80% van de hetero's de geaardheid van een vriend aanvaarden maakt het gemakkelijker om vrijuit niet hetero te zijn in de samenleving.

Voor haar driejarig bestaan is GAYiD.EU op zoek gegaan naar een feestlocatie in het Antwerpse. De keuze werd overgelaten aan de community. Alle clubs, zowel gay als non-gay uit Antwerpen werden opgelijst. 35% van meer dan 2000 respondenten kozen voor NOXX. Uit verdere bevraging blijkt dat 75% verkiest om samen met hun heterovrienden te feesten.

Op Zondag 23 maart zal GAYiD.EU haar derde verjaardag vieren in NOXX. Alhoewel het een event door en voor gays is, wordt er bewust gekozen om de engte van de gayscene te laten voor wat ze is.

Het is overbodig geworden te focussen op het feit dat men homo, lesbisch of niet hetero is in al haar vormen om een feestje te organiseren voor hun doelgroep. Dit signaal werd goed begrepen, aldus Youri Raes, manager bij GAYiD.EU. Daarom moet het typische gay-gehalte van een feestje niet verdwijnen. Het is geen geheim dat gay-feestjes nu eenmaal meer bewegen dan klassieke party's met hoofdzakelijk hetero's. Het feit dat een gay community naar een heteroclub trekt is daarom geen toeval. Het zal wel de eerste keer zijn dat NOXX uitgesproken haar deuren opent naar een hoofdzakelijk gay publiek. Waar het moeilijk is om je reguliere vriendenkring mee uit te nemen naar de gayscene om allerlei redenen, is het nu net de bedoeling dat gays het initiatief nemen om hun heterovrienden mee te nemen naar een gayvriendelijk feest waar vooral werk wordt gemaakt van de sfeer en niet specifiek op het gay-gehalte van het gebeuren.

Na de overname in 2007 is GAYiD.EU verder gegroeid tot de absolute nichemarktleider in België. In september wist NOXX zich vanaf de eerste dag te positioneren. Het is dan ook geen toeval dat beide organisaties naar elkaar toe gegroeid zijn.

Perscontact :
Youri Raes
02 219 86 52

URL: http://www.gayid.eu http://www.gaybirthday.be

Link to Press Release - NL