Time : 09:44:34
Date : 21 March 2008
Sender Name: LNM Media

Zanger Will Ferdy wordt door Holebi's als een icoon vereerd

Meer dan 5000 leden van GAYiD.EU, de grootste online holebicommunity van België, hebben Will Ferdy verkozen voor de Lifetime Achievement Award. Zanger Will Ferdy wordt door holebi's als een icoon vereerd. Hij was de eerste BV die zich outte in een tijd toen homo zijn in Vlaanderen nog een rariteit was. In het tv-programma Inspraak kwam hij in december 1970 openlijk voor zijn geaardheid uit. ,,Het grappige is dat ik het vijf maanden eerder op de radio al had gezegd'', aldus Ferdy. ,,Blijkbaar had geen hond dat gehoord.''

Naast de Lifetime Achievement Award worden ook in andere categorieën prijzen uitgereikt. In de huidige top van de holebivriendelijkste personen prijken Franceska Van Thielen, Kate Ryan en Roos Vanacker. De holebi persoon van het jaar wordt momenteel aangevoerd door Wim Devilder, Jo De Poorter en Niki Van Kets. Wim Devilder is dubbel finalist. Hij is tevens koploper in de categorie Holebi's in de media. In de categorie media volgen na Wim De Vilder Jasmine en Sven Ornelis.

Naast personen worden ook merken en producten gelauwerd die tijdens het voorbije jaar budgetten gespendeerd hebben naar een holebipubliek toe. Een vertegenwoordiging van de winnaar zal een award in ontvangst nemen.

De Awards zullen overhandigd worden tijdens The GAYiD.EU Birthday Party in de NOXX in Antwerpen op zondag 23 maart om 23u. 'Het is voor het eerste dat NOXX een uitgesproken gayminded evenement organiseert' aldus Youri Raes, manager van GAYiD.EU.

Perscontact:
Youri Raes
Manager GAYiD.EU
02 219 86 52
Youri@LNMmedia.eu
http://be.gayid.eu

URL: http://be.gayid.eu

Link to Press Release - NL