Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 14 maart 2008

Festa do Brasil op 23 maart in de Melkweg en 18e Capoeira Paasontmoeting

De liefhebbers van Braziliaanse muziek en dans kunnen op Eerste Paasdag hun hart ophalen. In de Melkweg treden op zondag 23 maart tot in de vroege uurtjes de beste Braziliaanse artiesten van Nederland op tijdens het Festa do Brasil, dat in samenwerking met de Capoeira Paasontmoeting wordt georganiseerd. Ook komen er enkele speciale gasten uit Brazilië.

Vanaf 21 uur is er muziek uit heel Brazilië, van noord tot zuid, met Nelson Latif, Jakaré do Cavaco, Jura Gomes, Marcelo Godoy, Leopoldo da Silveira, Edson Gomes en vele andere artiesten. Speciale gast is Beirão, afkomstig uit Céara, die de traditionele forró-muziek speelt voor de 'virtuele generatie'. De volkscultuur beleeft een hergeboorte in Brazilië. Het hele land viert steeds meer de traditionele volksfeesten als São João en São Antonio (Sint Jan en Sint Antonius). Beirão laat zich inspireren door noordoostelijke sterren als Luis Gonzaga en Alceu Valença, en mengt deze muziekstijlen met MPB (música popular brasileira) en Rock Brasileiro, waardoor hij een eigen stijl ontwikkelt, zeer dansbaar en met veel humor.

Tussen en tijdens de muzikale optredens worden Braziliaanse dansvormen uit verschillende streken getoond. Eerst is Bahia aan de beurt, de bakermat van de vechtkunst capoeira. Ruim 40 capoeirameesters - van jong tot al wat ouder - laten zowel oude rituelen van de capoeira als flitsende acrobatische stunts zien. Ook tonen zij de wervelende stokkendans maculelê. Verder te zien: de traditionele dansen forró, caboclinho, maracatú en frêvo door Tesourinha en Teco uit Recife en samba uit Rio de Janeiro. Voorverkoop bij de bekende voorverkoopadressen. Prijs E 20,00 (E18,00 voor leden). Aanvang 21 uur.

In het Paasweekeinde (21-24 maart aanstaande) komen tientallen meesters en honderden beoefenaars van de Braziliaanse vechtkunst capoeira uit heel Europa en Brazilië bij elkaar in Amsterdam voor een vierdaagse ontmoeting in Amsterdam Westerpark. Op zondagmiddag 23 maart kunnen de liefhebbers nog meer capoeira bekijken tijdens de Capoeira Paasontmoeting. Op zaterdag 22 maart is er vanaf 16 uur een batizado - bandenritueel - met demonstraties. Op dezelfde dag is er om 15.00 uur een gratis les voor kinderen. Toegang gratis. Van Hogendorp Sporthallen, Van Hogendorpstraat 921 Amsterdam Westerpark. Meer informatie over de Capoeira Paasontmoeting is te vinden op www.berimbau.nl

Hieronder enkele foto's als voorbeeld. Voor meer informatie en betere foto's kunt u contact opnemen met de organisatoren: Stichting Capoeira Berimbau de Ouro Vereniging Capoeira Holland Luiz Carlos Afonso (Mestre Marreta) Claudio Lemos (Mestre Samara) of Marianne Houben
tel/fax 020 6188214 tel : 020 6843958
mob: 06 29553115 mob: 06 20972018
info@berimbau.nl mestresamara@hotmail.com


---- --