Persberichten Eemland zuid

Utrecht, 24-03-2008

Aanrijding onder invloed

AMERSFOORT Vrijdagavond 21 maart vond omstreeks 22.40 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de Amsterdamseweg. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Tijdens de surveillance zagen agenten op bovengenoemd tijdstip een auto tegen een boom staan. Door de geopende airbags was rook in de auto ontstaan. In de auto werd de 23-jarige bestuurder uit Amstelveen aangetroffen. De man werd met nek- en borstklachten naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en bloed is voor onderzoek van hem afgenomen. De politie onderzoekt de aanrijding.

Grote alcoholcontrole

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag 23 maart heeft de politie een grote alcoholcontrole gehouden vanuit het Eemplein en de Hogeweg.

De controle op het Eemplein duurde van 10.00 uur tot 24.00 uur. In totaal zijn 313 bestuurders gecontroleerd op alcohol waarvan twee bestuurders onder invloed van alcohol bleken te zijn. De ene blies 460 en de ander 265 ug/l waarvoor zij een proces-verbaal ontvingen en een rijverbod.

De controle op de Hogeweg vond plaats van 01.00 03.00 uur. In totaal ondergingen daar 153 bestuurders een alcoholtest waarvan drie bestuurders teveel alcohol gedronken hadden. Een van hen blies 100 ug/l (beginnnend bestuurder) en de anderen 230ug/l en 555 ug/l. Allen ontvingen een proces-verbaal en een rijverbod.

Mishandeling

AMERSFOORT Zondagavond 23 maart is een vrouw omstreeks 23.30 uur mishandeld in een horecagelegenheid aan de Utrechtsestraat.

Volgens verklaringen was een 42-jarige vrouw uit Amersfoort geslagen door een meisje. Het meisje had de vrouw meerdere keren in haar gezicht geslagen waardoor de vrouw oogletsel had opgelopen. Het 18-jarige meisje uit Hoevelaken is vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.