Persberichten Binnensticht, 12.45 uur

Utrecht, 24-03-2008

Verkeersongeval

ODIJK Vrijdagavond 21 maart vond omstreeks 20.15 uur een aanrijding plaats op de Provinciale weg N229 waarbij een vrachtwagen op een personenauto reed. De bestuurder van de personenauto liep nek- en rugletsel op.

Op de kruising met de Zeisterweg vond de aanrijding plaats. De personenauto werd bij het stoplicht aangereden door de vrachtwagen die achter hem reed en niet meer op tijd kon remmen. De bestuurder van de personenauto, 43 jaar uit Zeist, is met letsel naar het ziekenhuis gebracht. Mede vanwege tegenstrijdige verklaringen onderzoekt de politie de toedracht van het ongeval. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Binnensticht via telefoonnummer 0900 8844.

Diverse autovernielingen

ZEIST In de nacht van zaterdag op zondag 23 maart zijn in diverse straten in Zeist spiegels van autos vernield. De politie roept getuigen op zich te melden.

Zondagochtend werd duidelijk dat in diverse straten de spiegels van autos waren omgebogen of afgebroken. Op de Dwarsweg ging het om acht voertuigen, in de Dahliastraat één voertuig, in de Rozenstraat drie voertuigen en op de Oude Arnhemseweg betrof het elf voertuigen. De politie verzoekt de eigenaren van de autos om aangifte van de vernieling te doen. Verder worden getuigen die iets gezien of gehoord hebben, verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Binnensticht via telefoonnummer 0900 8844. De politie stelt een onderzoek in.

Openlijk geweld

ZEIST In de nacht van zaterdag op zondag 23 maart vond omstreeks 03.00 uur op de Slotlaan onenigheid tussen twee groepen die resulteerde in een mishandeling van een jongen op de Korte Steynlaan.

Na sluittingstijd ontstond tussen twee groepen jongeren onenigheid. Toen de jongeren op de fiets stapten om naar huis te gaan, werden twee van hen achtervolgd door het andere groepje. Ter hoogte van de Korte Steynlaan werd een van deze jongens, 17 jaar uit Soesterberg, afgesneden door een scooter en gedwongen van zijn fiets te stappen. Terwijl hij op de grond lag, werd hij door de groep meerdere keren getrapt. Hij liep hierbij onder andere een hoofdwond op. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Binnensticht via telefoonnummer 0900 8844.