Persberichten Heuvelrug, 14.45 uur

Utrecht, 24-03-2008

Snelheidscontrole

RENSWOUDE Vrijdagochtend 21 maart heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Arnhemseweg tussen 10.00 en 12.00 uur.

In totaal passeerden 843 voertuigen de radar waarvan 12 de maximum toegestane snelheid van 80 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u.

Bestuurder onder invloed

ELST Vrijdagavond heeft de politie omstreeks 22.00 uur een bestuurder op de Irenestraat onder invloed van alcohol aangehouden.

De 37-jarige bestuurder uit Lienden bleek bij controle onder invloed van alcohol te zijn en op het politiebureau wees de ademanalyse 590 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs is ingevorderd en heeft een proces-verbaal ontvangen.

Snelheids controle

MAARN - Zaterdagochtend 22 maart heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Amersfoortseweg tussen 11.00 en 12.00 uur.

In totaal passeerden 662 voertuigen de radar waarvan 49 de maximum toegestane snelheid van 80 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u.

Vechtpartij

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 maart vond omstreeks 03.00 uur een vechtpartij plaats tussen twee mannen in een horecagelegenheid aan de Markt. Beiden zijn aangehouden.

De mannen gingen in de horecagelegenheid met elkaar op de vuist waarbij de jongste een klap op zijn neus kreeg. Beiden werden vervolgens door de portiers uit de zaak gezet. Een van hen trapte vervolgens de ruit van horecagelegenheid in. Beide mannen, 38 jaar uit Veenendaal en 18 jaar uit Tiel, zijn aangehouden. De politie onderzoekt de vechtpartij.

Autovernielers aangehouden

LEERSUM Zaterdagmiddag 22 maart heeft de politie twee jongens aangehouden op verdenking van vernieling van twee autos aan de Tombelaan.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding binnen van de vernieling. Ter plaatse gekomen trof de politie twee jongens in de omgeving aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Het bleek te gaan om twee autos geparkeerd aan de Tombelaan die bekrast waren. De politie heeft de jongens, beiden 14 jaar uit Leersum, meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Autoruiten op diverse plekken vernield

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag 23 maart zijn op diverse plaatsen ruiten van autos vernield. De politie zoekt getuigen.

Zaterdagavond 22 maart hebben onbekenden omstreeks 21.45 uur de ruiten van drie personenautos op de Heuvel vernield. Het betrof personenautos die ter hoogte van nummer zes geparkeerd stonden. De vernielingen zijn mogelijk door een groep jongeren gepleegd.

In dezelfde nacht zijn ook op de Fluitersstraat de ruiten van drie autos vernield. Uit een van de autos werd buit meegenomen. Ook op de Tuimelaar zijn ruiten van autos vernield, in dit geval van vier voertuigen.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Heuvelrug via telefoonnummer 0900 8844.

Vernielers bushokje aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Zaterdagavond heeft de politie vier mannen aangehouden in verband met vernieling van een bushokje aan de Van Lynden van Sandenburgweg.

Omstreeks 23.45 uur zag een agent de mannen het bushokje vernielen. Vier mannen in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar uit Utrecht en Wijk bij Duurstede werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Bestuurder onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag 23 maart heeft de politie een bestuurder onder invloed van alcohol aangehouden op de Van Lunden van Sandenburgweg.

Omstreeks 04.00 uur viel de bestuurder op door het negeren van een geslotenverklaring en door over de stoep te rijden. De 23-jarige bestuurster uit Amsterdam bleek onder invloed van alcohol te zijn en op het bureau wees de ademanalyse 785 ug/l uit. Het rijbewijs van de vrouw is vervolgens ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Autoinbreker aangehouden

VEENENDAAL Zondagavond 23 maart heeft de politie na een melding een jongen aangehouden op verdenking van inbraak in een auto aan de Kerkewijk.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie de melding binnen en op basis van het opgegeven signalement hield zij in de omgeving een 15-jarige jongen uit Veenendaal aan. Drie andere verdachten zijn ontkomen. Op de Kerkewijk bleken de ruiten van twee autos vernield te zijn. De politie stelt een onderzoek in.