Politie Zuid-Holland-Zuid

24/3 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 24-03-2008 o Persberichten district II

DRUGS GEVONDEN
GORINCHEM Een 21-jarige man uit Ottoland is op 23 maart op de Nieuwe Wolpherensedijk aangehouden. Agenten controleerden hem en zagen in zijn auto een pakje met lange vloeitjes liggen, die gebruikt worden voor het draaien van joints. Toen ze met toestemming van de man zijn auto doorzochten, vonden ze al snel een zakje met pillen. Dat is in beslaggenomen. De man is ingesloten.
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 22-jarige man uit Bleskensgraaf is op 24 maart op de autosnelweg A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Agenten herkenden zijn auto en wisten dat de man vaker met drugs te maken heeft. Toen het portier van de auto openging, walmde een hennepgeur de agenten tegemoet. Bij de man werden een paar pillen en wat hasj gevonden. Op het politiebureau werd bij de man nog een gripzakje met vermoedelijk amfetamine aangetroffen. Hij is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD
ALBLASSERDAM Een 58-jarige man uit Spijkenisse is op 23 maart op de Klaproosstraat aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 30-jarige vrouw. De twee liggen in een scheiding en kregen ruzie. De man zou daarop zijn vrouw in haar gezicht hebben geslagen en tegen haar been hebben geschopt. De man is in verzekering gesteld.

ONGEWENSTE VREEMDELING
LEXMOND Een 38-jarige automobilist die in Amsterdam verblijft, is op 24 maart op de autosnelweg A27 ter hoogte van Lexmond aangehouden. Agenten wilden hem controleren en gaven de man een volgteken, waarop hij direct de eerstvolgende afslag nam. De agenten konden deze afslag ook nog net nemen en wisten hem staande te houden. Ze namen hem mee naar het politiebureau in Gorinchem. Voor de deur van het bureau dacht te man te kunnen ontsnappen door een sprintje te trekken. De conditie van de agenten bleek echter beter. De man is ongewenst vreemdeling en gaat in vreemdelingenbewaring.

FRITUURPAN IN BRAND
BLESKENSGRAAF Door mogelijk oververhitting is op 23 maart in een keuken van een woning aan de Meulenbroek een frituurpan in brand geraakt. Een 31-jarige man die daar bij zijn ouders op paasbezoek was, nam de pan mee naar buiten om verdere (brand)schade te voorkomen. De brandweer is nog voor de zekerheid nog ter plaatse geweest. De 31-jarige man ademde wat rook in en is naar een huisarts gegaan.