Persberichten Rijn & Venen, 15.00 uur

Utrecht, 24-03-2008

Snelheidscontrole

LOENEN A/D VECHT - Vrijdagochtend heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N201.

In totaal passeerden 2754 voertuigen de radar waarvan zeven de maximum toegestane snelheid van 80 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u.

Fietsdiefstal

MIJDRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 23 maart heeft de politie een jongen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

Omstreeks 02.45 uur zagen surveillerende agenten een jongen op de Stationsweg fietsen zonder verlichting. Bij de staandehouding verklaarde hij dat de fiets niet van hem was en dat hij de fiets had weggenomen bij een horecagelegenheid aan de Rondweg. Dit omdat zijn eigen fiets gestolen was. De 17-jarige jongen uit Mijdrecht is vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie verzoekt de eigenaar van de fiets, een blauwe damesfiets van het merk Gazelle, aangifte te komen doen op het bureau.

Openlijk geweld

WOERDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 maart vond op de Voorstraat openlijk geweld plaats waarbij een man het slachtoffer werd. Drie mannen zijn aangehouden.

Omstreeks 03.45 uur kreeg de politie de melding binnen. Op basis van opgegeven signalementen kon de politie op de Voorstraat direct drie mannen aanhouden. Uit verklaringen bleek dat een groep van zon 10 mannen de confrontatie had opgezocht met een ander groepje en uiteindelijk één van hen in elkaar heeft getrapt. Het 22-jarige slachtoffer uit Woerden liep hierdoor verwondingen aan zijn gezicht op. De drie aangehouden mannen van 17 en 18 jaar uit Woerden zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.