Persberichten stad Utrecht, 15.00 uur

Utrecht, 24-03-2008

Dode man aangetroffen

UTRECHT Zaterdagmiddag 22 maart rond 15.10 uur is een 59-jarige Utrechter in zijn woning aan de Sweder van Zuylenweg dood aangetroffen. De man was s morgens niet op komen dagen bij een afspraak. Bezorgde familieleden zijn s middags polshoogte gaan nemen bij zijn woning en hebben de man dood aangetroffen. De politie kan op dit moment een misdrijf niet uitsluiten en is een onderzoek gestart. Dinsdag moet sectie op het lichaam van de Utrechter uitwijzen wat de doodsoorzaak is.

Overval

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 23 maart heeft de politie een 28-jarige man uit Utrecht aangehouden die verdacht wordt van een overval op het Zandpad. Rond 00.30 uur kreeg de politie een melding dat een man een 20-jarige vrouw had overvallen op het Zandpad. Hij had zich in eerste instantie voorgedaan als klant. Eenmaal binnen bedreigde de man de vrouw en eiste geld. Toen de vrouw begon te gillen is de man er vandoor gegaan. Getuigen konden een goed signalement doorgeven waaardoor agenten korte tijd na de melding de Utrechter konden aanhouden op de J.S. de Rijkstraat. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Diefstal uit vrachtwagen

UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag rond 15.00 uur twee mannen aangehouden die verdacht worden van diefstal uit een vrachtwagen. Een 24-jarige bestuurster was op het Janskerkhof bezig met het uitladen van goederen. Op dat moment liepen twee mannen voorbij en hoorde de vrouw dat een van de deuren van de vrachtwagen werd dichtgeslagen. Getuigen hadden gezien dat twee mannen een tas uit de auto hadden weggenomen en belden de politie. Op basis van het signalement konden agenten een man van 24 jaar uit Utrecht en een 31-jarige man zonder woon en/of verblijfplaats aanhouden op de Kromme Nieuwegracht. De twee mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT De politie heeft zaterdag een 20-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding. Rond 16.44 uur kreeg de politie een melding dat een man was aangereden door een auto op een parkeerplaats aan de Franciscusdreef. De automobilist is vervolgens weggereden. Agenten troffen terplaatse het 47-jarige slachtoffer uit Nieuwegein aan. Ambulancepersoneel hebben de man overgebracht naar het ziekenhuis. Ter plaatse spraken agenten met getuigen van de aanrijding. Een van de getuigen had het kenteken van de auto onthouden. Rond 17.15 uur troffen agenten de bewuste auto aan op de Prins Hendrikkade. Hierbij werd de 20-jarige bestuurder aangehouden. Later bleek de Nieuwegeiner geen letsel te hebben overgehouden. De politie doet onderzoek in deze zaak.

Vernield bushokje

UTRECHT De politie heeft op vrijdagavond vier jongens in de leeftijd van 14 tot 20 jaar aangehouden die verdacht worden van het vernielen van een bushokje op de Prinses Irenelaan. Rond 23.36 uur kreeg de politie een melding dat een groepje jongeren een vernieling hadden gepleegd. Via camerabeelden was er goed zicht op de groep en konden agenten vier van de zes jongeren aanhouden. De vier zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De ouders van de 14-jarige jongen zijn in kennis gesteld. Tegen alle vier wordt proces-verbaal wordt opgemaakt.

Alcohol in het verkeer

UTRECHT In het weekend van vrijdag 21 tot en met zondag 24 maart heeft de politie twaalf automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Een 35-jarige automobilist uit Houten had het hoogst gemeten percentage nl. 640 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Bij twee aanrijdingen bleek ook alcohol een oorzaak te zijn. Vrijdagavond rond 20.00 uur ontstond er een aanrijding tussen twee personenautos op de Croeselaan. Een van de bestuurders, een 57-jarige man uit Utrecht bleek onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 500 ug/l. Een 27-jarige automobilist uit Utrecht reed zaterdagmorgen rond 07.50 uur onder invloed een verkeersbord omver op de Talmalaan. Agenten hebben de man terplaatse aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 825 ug/l. De Utrechter is zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Tegen alle automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.

Geweld

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie rond 03.00 uur een melding van een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Potterstraat. Agenten ter plaatse troffen een man aan met flinke verwondingen aan zijn gezicht. Getuigen verklaarden dat de man ruzie kreeg met een andere bezoeker en dat hij een glas in zijn gezicht kreeg gedrukt. De man is met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt deze mishandeling.