Gemeente Haaren


Melpunt Haaren verder uitgebreid



Velen van u hebben Meldpunt Haaren in de twee jaar dat het actief is, al weten te vinden: in totaal werden zo'n 3200 meldingen afgehandeld. Zeker de moeite waard dus!

Vanaf nu kunt u nog meer gaan melden.

Wat kunt u via Meldpunt Haaren melden?

Gaat u slopen of juist bouwen, dan dient u - nadat een bouw- of sloopvergunning is verleend- de aanvang en de voltooiing van de werkzaamheden twee dagen van te voren te melden. Dit kan vanaf nu ook via Meldpunt Haaren.

Een klacht over achtergelaten afval of illegaal stoken? Rapporteer het via Meldpunt Haaren.

Constateert u een mogelijke overtreding, zoals een illegale bouwactiviteit, oneigenlijk gebruik van een perceel of een milieuovertreding? Ook dit kunt u aan de gemeente melden. Uiteraard wordt zorgvuldig omgegaan met uw privacy.

Maar ook de omgewaaide boom; opgehoopt vuil; een knipperende of defecte lichtmast; een kapot fietsenrek en natuurlijk die losse stoeptegel; het blijven allemaal ongemakken in de buurt. U kunt dit al lang bij ons melden, maar wij willen u er nog eens op wijzen: Meldpunt Haaren, handig voor u, handig voor de gemeente.

Wat gebeurt er met uw melding?

Een melding via Internet - op www.haaren.nl - maar ook meldingen die telefonisch, schriftelijk of aan de balie worden gedaan, worden doorgegeven aan de betrokken ambtenaar of aan de buitendienst.

De betreffende medewerker bekijkt de melding, doet zonodig onderzoek, bepaalt de urgentie en geeft aan binnen welke termijn er iets aan gedaan wordt.

Als u dat wilt wordt u op de hoogte gehouden van de stand van zaken. U moet dan wel uw e-mailadres doorgeven. U krijgt dan bericht dat uw melding is ontvangen en in behandeling is genomen. Ook ontvangt u bericht wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd of wat de vervolgstappen zijn. Tenslotte krijgt u een berichtje als de melding is afgehandeld.

Hebt u geen e-mailadres, dan kunt u ook aangeven dat u teruggebeld wilt worden.

Acute situaties

Via internet melden is heel handig, maar u kunt uiteraard ook nog steeds aan de balie of via telefoon 0411 627282 uw storing of melding doorgeven.

Buiten kantooruren kunt u - in spoedgevallen - gebruik blijven maken van 06 - 53541877.

Ziet u iets in uw buurt of heeft u hinder van zaken die door de gemeente kunnen worden opgelost, meld het! Samen kunnen we er voor zorgen dat meldingen geen klachten worden.