Gemeente Zandvoort


GBZ-vragen over Theo Hilberspad

GBZ-raadslid mevrouw A. M. van der Veld - de Groot heeft het college schriftelijk vragen gesteld over het recente collegebesluit om het Theo Hilberspad aan de openbaarheid te onttrekken in verband met bouwwerkzaamheden die bij het pad uitgevoerd worden. Het college van Burgemeester en wethouders besloot enkele jaren gelden om het pad zo te noemen. Het was een eerbetoon aan een Zandvoorter die veel voor mens en maatschappij heeft betekend. Maar het mooiste was dat het collegebesluit nog op tijd verwerkt kon worden en opgenomen kon worden in het Straatnamenboek van Zandvoort dat snel na de onthulling het licht zat. Tot op de drukpersen is bij wijze van spreken het boek ervoor aangepast. Theo Hilberspad - zonder zou het boek niet compleet zijn geweest.

Hieronder volgt de brief.

Geacht college,

In de gemeentelijke advertentie van 6 maart 2008 vermeldt u dat het Theo Hilberspad aan de openbaarheid wordt ontrokken in verband met de bouwwerkzaamheden nabij voornoemd pad. Daarbij rijzen bij mij de volgende vragen:

1) Is deze onttrekking aan de openbaarheid definitief of alleen gedurende de werkzaamheden?
2) Zijn de nabestaanden van de heer Hilbers op de hoogte gesteld van deze onttrekking aan de openbaarheid? (gezien de ongelukkige communicatie bij de vernoeming van en de opening van voornoemd voetpad lijkt het mij zeer logisch dat er nu wel rekening is gehouden met de gevoelens van de nabestaanden)
3) U stelt voor het bord G08 (einde voetpad) te plaatsen, bent u van mening dat voetgangers daarmee voldoende geweerd zullen worden?
4) Bent u het met mij eens dat bord C16 (gesloten voor voetgangers) tezamen met bord C1 (Gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee.) een betere keuze zou zijn, of laat u het voornoemde pad fysiek afsluiten?
5) Wanneer gaat deze onttrekking aan de openbaarheid in?

Gezien de ontwikkelingen in Nieuw-Noord neem ik aan dat u deze onttrekking aan de openbaarheid op zeer korte termijn wilt laten plaatsvinden en omdat de gevoelens van de nabestaanden hier een grote rol in spelen zou ik het zeer op prijs stellen wanneer u op zo kort mogelijke termijn hierop een reactie wilt geven.

Met vriendelijke groet,

A. M. van der Veld - de Groot
GBZ