Politie Limburg-Noord

Politieservicepunt St. Odiliënberg vanaf 25 maart geopend
Datum: 24-03-2008
Tijd bericht: 10:45
Plaats: St. Odiliënberg
Vanaf 25 maart kunnen de inwoners van de gemeente Roerdalen voor hun politiezaken terecht in het gemeentehuis aan de Schaapsweg 20 in St. Odiliënberg. Het politieservicepunt vervangt het politiebureau aan de Europalaan-Oost in Herkenbosch. Dit bureau sluit haar deuren. Wijkagent Willem Loo legt uit dat het verhuizen naar het gemeentehuis voordelen met zich meebrengt. "Bijvoorbeeld als je, je paspoort bent kwijtgeraakt. "Je doet bij ons aangifte en twee stappen verder, bij de balie van de gemeente kun je direct terecht om een nieuw paspoort aan te vragen."

De verhuizing van de politie van Herkenbosch naar St. Odiliënberg maakt deel uit van de interne reorganisatie van de politie. Deze reorganisatie is ingegeven door de gemeentelijke herindeling van twee jaar geleden. De gemeentegrenzen spoorden niet meer met de gebiedsverdeling van de politie. Door de reorganisatie is dit nu weer wel het geval. Daarnaast is er gekozen voor schaalvergroting. De voormalige districten Roermond en Weert zijn samengegaan tot één district Midden-Limburg. Het nieuwe district is voortaan opgedeeld in vier basiseenheden: een voor Echt-Susteren met Roerdalen, een voor Roermond, een voor Weert met Nederweert en de vierde voor Leudal met Maasgouw. Deze eenheden worden ondersteund door een centraal recherche-onderdeel, dat vanuit Roermond en Weert opereert.

Het politieservicepunt is gehuisvest in het gemeentehuis van Roerdalen. De openingstijden zijn gelijk. U kunt bij de politie terecht van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur - 12.30 uur en van maandag tot en met donderdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur. Tijdens de avondopenstelling op dinsdagavond kunt u terecht tot 19.00 uur. Via het telefoonnummer 0900-8844 kunt u tegen lokaal tarief een afspraak maken. Voor bepaalde aangiftes, bijvoorbeeld vernieling of diefstal fiets kunt u ook via internet aangifte doen. U kunt hiervoor terecht op de site van de politie Limburg-Noord: www.politielimburgnoord.nl.