Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

Auto tegen boom, bestuurder gewond
Publicatiedatum: 24-3-2008 11:15:09

RANDWIJK - Een twintigjarige man uit Opheusden is zaterdagavond gewond geraakt nadat hij op De Hel in Randwijk met zijn auto tegen een boom was gereden. De politie verdenkt de Opheusdenaar ervan onder invloed te hebben gereden en heeft een bloedproef af laten nemen. Het ongeval gebeurde even voor elf uur toen de man tijdens het rijden door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. Daardoor belandde zijn wagen in de berm. In een poging de wagen weer op de weg te krijgen botste de Opheusdenaar tegen een boom. De man had daarbij ook een hoofdwond opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Vanwege vermoed alcoholgebruik heeft de politie het rijbewijs van de automobilist ingevorderd. (08-040869)


Jongeren met gestolen auto opgepakt
Publicatiedatum: 24-3-2008 11:14:25

HUISSEN - Door de politie in Huissen zijn vrijdagavond op de Warmoezerij vier jongeren opgepakt die kort daarvoor met een gestolen auto hadden gereden. Even voor zes uur viel het een passant op de Landpaal op dat er een auto met verse schade stond met vier jongens erbij. De passant waarschuwde de politie die vervolgens een kijkje kwam nemen. Op de Blokland werd de auto rijdend aangetroffen met de vier jongens erin. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. Na een korte achtervolging reden ze een doodlopende straat in en konden worden ingerekend. Het bleek te gaan om drie Arnhemmers (twee van vijftien en een van achttien) en een vijftienjarige Huissenaar. De laatste had achter het stuur gezeten. De bewuste auto bleek op dinsdagochtend 18 maart te zijn gestolen vanaf de Holthuizerdreef. Op de Schoof bleken ze tegen een geparkeerde auto te zijn gebotst waarna ze waren doorgereden. De vijftienjarige Huissenaar bekende de auto te hebben gestolen nadat hij de autosleutel gevonden had. De Arnhemmers bleken daar verder geen rol in te hebben gehad. Wel waren ze later bij de Huissenaar in de auto gestapt. De vier jongeren zijn in afwachting van een beslissing van justitie in de loop van zaterdagmiddag vrijgelaten. De auto is aan de eigenaar teruggegeven. (08-040312)


Bemmelnaar (69) aangereden en gewond
Publicatiedatum: 24-3-2008 11:13:04

HUISSEN - Bij een verkeersongeval op de kruising van de Veilingweg met de Handelstraat en Industriestraat in Huissen is vrijdag een 69-jarige Bemmelnaar gewond geraakt. De man reed rond half twaalf 's ochtends op zijn fiets over de Veilingweg en reed op de kruising linksaf. Vermoedelijk had de man dit plotseling en zonder te kijken en richting aan te geven gedaan. Een achteropkomende bestelauto, bestuurd door een 28-jarige Apeldoorner, kon een aanrijding niet meer voorkomen waarna de Bemmelnaar geschept werd. Het slachtoffer is met mogelijk heup- en schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel (08-040100)

Vrouw raakt gewond bij verkeersongeval (update)
Publicatiedatum: 24-3-2008 11:12:13

ZEVENAAR - Een 20-jarige vrouw uit Didam is vrijdagavond rond 21.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Doesburgseweg in Zevenaar. De vrouw kwam frontaal in botsing met een tegemoetkomende vrachtwagen, die vanaf de Doesburgseweg het terrein van een tankstation op wilde rijden.

De vrouw raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Zij is per ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Naar verluid maakt zij het inmiddels naar omstandigheden goed maar ze verblijft nog wel in het ziekenhuis.

De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht; zo zullen onder meer getuigen worden gehoord. De vrachtwagenchauffeur -een 46-jarige man uit Dinxperlo- is op het bureau verhoord. Bij het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet. (08-040393)

Beschonken Duivenaar raakt rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 24-3-2008 11:11:20

ZEVENAAR - Een 27-jarige bromfietser uit Duiven is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Zevenaar zijn rijbewijs kwijt geraakt omdat hij onder invloed had gereden. Agenten zagen de man rond kwart voor één op de Markt al slingerend proberen zijn bromfiets te starten door er tegenaan te duwen. Toen de man dreigde een winkelpui in te rijden wilden de agenten hem laten stoppen. De man zag echter kans er vandoor te gaan maar werd op het Raadhuisplein achterhaald. Bij de Duivenaar werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,84 (ruim drieënhalf keer de norm). Voor de politie reden het rijbewijs van de man in te vorderen. (08-040424)