Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 24 maart 2008 (paasweekeinde)

Zaanstreek-Waterland, 24-03-2008

Gebroken kaak

Monnickendam, vrijdag 21 maart 2008, 14.16 uur

Tussen twee groepjes van twee mannen is bij de kerk aan De Zarken een vechtpartij ontstaan, waarbij over en weer geslagen werd. Een van de mannen, een 19-jarige Edammer, heeft hierbij een gebroken kaak opgelopen. Hij heeft een nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbreker aangehouden

Zaandam, zaterdag 22 maart 2008, 02.42 uur

De politie heeft een 47-jarige man uit Zaandam aangehouden nadat hij gepoogd had in een woning in te breken. De man probeerde een raam aan de voorzijde van een woning aan de Bristolroodstraat open te breken. De bewoner werd wakker van het geluid en keek door het raam van de eerste verdieping wat er aan de hand was. Toen hij zag dat er een man bezig was een raam van de benedenverdieping open te breken schreeuwde hij naar beneden, waarop de man zijn fiets pakte en weg reed. De politie is op basis van het signalement in de omgeving gaan zoeken naar de inbreker. Agenten wisten de man aan te houden op de Dominee M.L. Kingweg en hebben hem inverzekering gesteld op het politiebureau. De man is een bij politie en justitie bekende veelpleger.

Jongens vernielen licht in lift

Purmerend, zaterdag 22 maart 2008, 16.07 uur

De politie heeft zes Purmerendse jongens van 14 en 15 jaar oud aangehouden voor vernieling. Zij worden ervan verdacht twee lichtbakken van een lift bij het NS-station Weidevenne opzettelijk kapot te hebben gemaakt. In verband met de leeftijd van de jongens zijn de ouders in kennis gesteld.

Ruzie om taxirit

Purmerend, zaterdag 22 maart 2008, 21.32 uur

Een taxichauffeur had twee mannen naar het Leeuwerikplein gebracht. Bij aankomst verlieten de mannen zonder te betalen de taxi, omdat zij het niet eens waren met het bedrag voor de rit. De taxichauffeur liep hierop achter de mannen aan een café binnen, en drong aan op betaling. Ze gaven de chauffeur een bedrag, maar dat was niet voldoende. De cafébaas wilde de chauffeur een muntstuk geven voor het resterende bedrag, maar een van de mannen sloeg het uit zijn hand. De cafébaas gaf de chauffeur nogmaals een muntstuk, waarop de chauffeur het café uitliep. Bij zijn auto aangekomen kreeg hij een duw en een klap van een van de twee mannen die bij hem in de taxi had gezeten, waarop hij viel. De taxichauffeur heeft de politie laten bellen. De politie heeft de man die de chauffeur had aangevallen, een 38-jarige man uit Purmerend, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Harddrugs

Volendam, zondag 23 maart 2008, 01.12 uur

De bedrijfsleider van een café aan de Brugstraat heeft een 18-jarige man uit Edam staande gehouden omdat hij in drugs aan het handelen zou zijn. De bedrijfsleider had in het toiletgedeelte van het café twee mannen aangetroffen; aangezien het bij het damestoilet was vond hij dit verdacht. Hij vermoedde drugshandel en trof inderdaad een hoeveelheid drugs aan bij de Edammer. Hij riep de assistentie van de portier in, en de politie werd gebeld. De portier droeg de jongeman over aan de politie. De jongen had 30 xtc-pillen, 4 wikkels cocaïne en een geldbedrag bij zich. De politie heeft hem meegenomen naar het bureau, waar hij inverzekering is gesteld. De officier van justitie besloot zondagavond dat de verdachte kon worden heengezonden; Justitie neemt de zaak in behandeling.

Aanhoudingen Dam

Zaandam, zondag 23 maart

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Dam diverse personen aangehouden.

Een 19-jarige man uit Amsterdam was op de Dam aan het schelden en tieren en wilde de confrontatie aangaan met een groepje mannen. Dit was het vervolg op een conflict binnen in een horecagelegenheid. De politie heeft de man enkele malen gevorderd tot bedaren te komen, maar de man was niet voor rede vatbaar. Hij schold ook de politie uit en zorgde voor veel onrust op de Dam. Om verdere escalatie te voorkomen heeft de politie hem meegenomen naar het politiebureau. Na een goed gesprek en een proces-verbaal kon de inmiddels gekalmeerde man het bureau weer verlaten.

Een 25-jarige man uit Amsterdam is aangehouden voor mishandeling nadat hij, voor het oog van de politie, de eigenaar van een eetgelegenheid in het gezicht had geslagen. De verdachte deed dit naar eigen zeggen om zijn broer te hulp te komen. Zijn broer had binnen ruzie gekregen met een andere man, waarop de eigenaar tussenbeide kwam en de broer van de verdachte vastpakte en naar buiten bracht.

Een 28-jarige man uit Amsterdam en een 27-jarige man uit Purmerend konden zich niet vinden in het optreden van de politie en de antwoorden op hun vragen hierover die ze van diverse agenten kregen. Het tweetal riep de agenten hierop beledigingen toe en hinderde de agenten in hun werk. Toen zij op bevel van de agenten weigerden te vertrekken, zijn beide mannen aangehouden en hebben zij meerdere processen-verbaal gekregen.