KNHS

terug

Tim Lips bouwt op in Fontainebleau
24 maart 2008
Tim Lips

FONTAINEBLEAU (Fra) (KNHS) - Om over twee weken optimaal geprepareerd aan de start te verschijnen van de driesterren wedstrijd in het Italiaanse Vairano heeft Tim Lips (Made) zijn Van Schijndel's Owaola uitgebracht in een korte één sterren wedstrijd in Fontainebleau. Na een weer iets tegenvallende dressuurrit - Lips eindigde als 45ste in een veld van ruim negentig combinaties - klommen paard en ruiter op naar een klassering in de top twintig na de cross country. Uiteindelijk eindigde Lips op de 15de plaats, mede dankzij het feit dat in het afsluitende springparcours geen fout werd gemaakt.

De wedstrijd eindigde in een dubbele zege voor de Fransman Nicolas Touzaint, die met Joker d'Helby de wedstrijd won en met Barlovento als tweede eindigde.
Daarnaast werd in Fontainebleau nog een driesterren wedstrijd gereden, die werd gewonnen door de Duitse ruiter Michael Jung met Miss Meller. De Nederlandse amazone Mirella Vrolijk (Wolvertem) reed met Heide-Prinz een zeer sterke wedstrijd door als 23ste te eindigen. In deze voor FEI wereldbeker punten meetellende wedstrijd kwamen veel internationale topcombinaties aan de start, waaronder de Engelse Zara Phillips, haar langdenoot Rodney Powell, De Fransman Nicolas Touzaint en Clayton en Lucinda Fredericks uit Australië. Annemarie van Merkesteijn (Lieren) eindigde met Ozon als 33ste. De junioren amazone Bobbie Bary (Alphen aan den Rijn) stuurde Querido van het Edehof naar een voortreffelijke zesde plaats in de lange één sterren wedstrijd.
"Ik ben zeer tevreden over het presteren in deze wedstrijden door de Nederlandse combinaties. We kwamen met een stuk of tien ruiters aan de start en slechts eentje liep in de uithoudingsproef tegen één enkele weigering aan", aldus bondscoach Martin Lips, die over twee weken met Madeleine Brugman, Huub van der Mark en Tim Lips naar de drie sterren wedstrijd in het Italiaanse Vairano afreist.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag korte één sterren wedstrijd:


1) Nicolas Touzaint (Fra) - Joker d'Helby - 43.60
2) Nicolas Touzaint (Fra) - Barlovento - 44.50
3) Alessandro Gherardi (Ita) - Golden Boy - 47.40 15) Tim Lips (Made) - Van Schijndel's Owaola - 57.10 44) Marlies Reibestein (Leersum) - Class Act - 76.30

Uitslag drie sterren wedstrijd:


1) Michael Jung (Dui) - Miss Meller TSF - 45.40
2) Berenice Villoing (Fra) - Djina - 44.50

3) Clayton Fredericks (Aus) - 56.50
23) Mirella Vrolijk (Wolvertem) - Heide-Prinz - 84.00 33) Annemarie van Merkesteijn (Lieren) - Ozon - 130.00

Meer info zie: www.cheval-iledefrance.com