Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Start Univé Klap tot Klaploop terug in Musselkanaal

STADSKANAAL - Tussen de plaatsen Stadskanaal en Musselkanaal wordt op tweede paasdag voor de achttiende keer de Univé Klap tot Klaploop over tien kilometer gehouden. In tegenstelling tot vorig jaar is de start weer terug in Musselkanaal. Door de start weer te verplaatsen naar Musselkanaal hoopt de organisatie de sfeer bij de start te vergroten.

"We hebben op verzoek van de lopers de start verplaatst naar de Floralaan in de buurt van de Jabbeskerk", vertelt Jan Prummel van de organisatie. "De bedoeling is dat we de publieke belangstelling vergroten en dat we het parcours aantrekkelijker maken voor de deelnemers. De finish is ook dit jaar weer in het centrum van Stadskanaal."

Het parkoers loopt dit jaar via de Badstraat, Kruisstraat en Marktstraat naar de finish aan de Hoofdstraat in het centrum van Stadskanaal. "Het mooie van het nieuwe parkoers is dat het publiek na de start de lopers na zo'n2,5 kilometer opnieuw kan aanmoedigen. Na een rondje door Musselkanaal komen de deelnemers namelijk bijna weer in de buurt van de startplaats."

De trimloop over vijf kilometer is dit jaar omgedoopt in een charityrun. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Artsen zonder Grenzen. Verder gaan de Nordic Walkers en sportieve wandelaars dit jaar weer over het parkoers. In 2007 moesten deelnemers nog door het Vledderbos.

Om een zo groot mogelijk bedrag voor de goede doelen binnen te halen is de organisatie erin geslaagd twee nieuwe sponsors te strikken. Huis & Hypotheek

sponsort de charityrun en Fysiotherapie Musselkanaal staat garant voor de trimloop over tien kilometer. Ook dit jaar is Univé Noord-Oost weer hoofdsponsor.

De kick off met alle vrijwilligers is op vrijdag 25 januari.

De inschrijving via de website www.klaptotklaploop.nl of www.inschrijven.nl

is al geopend. Tussen 14 februari en 15 maart is inschrijven ook mogelijk bij de Univé kantoren in Stadskanaal, Borger, Onstwedde en Ter Apel en bij De Jonge Sport en Sport-Inn Klok Sport in Stadskanaal.

Het programma van de Klap tot Klaploop op 24 maart:

2 km (start en finish aan de Hoofdstraat):

Kampioenschap basisscholen 12.30 uur

Trimloop jeugd 12.30 uur

5 km (start aan de Schoolstraat/finish Hoofdstraat):

Charityrun 12.45 uur

10 km (start aan de Floralaan/ finish Hoofdstraat):

Skeelertoertocht 13.00 uur

Wedstrijd wheelers 13.30 uur

Wedstrijdloop 14.00 uur

Trimloop 14.00 uur

Bedrijvenloop 14.00 uur

Nordic Walking & sportief wandelen (achterste startvak) 14.00 uur