Circuit Park Zandvoort

---

---

Maartse buien tijdens Kinzo Paasraces

Wisselende weersomstandigheden met zware sneeuwbuien, maar ook af en toe enkele zonnige perioden bepaalden het beeld tijdens de Kinzo Paasraces op Circuit Park Zandvoort, traditioneel de opening van het nationale autosportseizoen. De 6.000 toeschouwers die de koude trotseerden kregen afwisselende races van het Dutch Power Pack te zien.

In de Samsung BMW 130i Cup was er volop succes voor het Coronel McGregor Racing Team met een zege voor Bas Schothorst in de eerste en voor Tim Coronel in de tweede wedstrijd. Prins Bernhard jr. van Oranje leverde een prima prestatie door in beide wedstrijden het klassement om de "BMW Trophy" te winnen.

Jeroen Bleekemolen keerde met het team van Geva Racing, waarmee hij in 1998 het Nederlands en Benelux-kampioenschap in de Formule Ford won, eenmalig terug in deze formulewagenklasse. Dat hij het rijden in deze ranke eenzitters, die al meer dan 40 jaar een ideale opstapklasse in de autosport vormen, nog steeds niet verleerd is, liet hij zien door beide wedstrijden afgetekend op zijn naam te schrijven. In de zetec cup ging de overwinning tweemaal naar Vincent van der Valk.

Hans Bos begon het seizoen goed door beide races om de Formido Swift Cup op zijn naam te schrijven. In de eerste race eindigde de coureur uit Gorinchem voor Jeroen den Boer en Niels Langeveld, in de tweede race werd Sandra Douma tweede voor Bart van Raamsdonk.

Ronald Morien en Pim van Riet waren de winnaars van de wedstrijden in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Met name in de tweede race, waarin een forse sneeuwbui viel, had het weer een flinke invloed op het wedstrijdverloop. Degenen die ervoor hadden gekozen om op slicks te vertrekken, bleken duidelijk de verkeerde keuze te hebben gemaakt.

Met de introductie van de Toerwagen Diesel Cup werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de Nederlandse autosportgeschiedenis. Met een startveld van 22 auto's van vier verschillende fabrikanten (BMW, Alfa Romeo, SEAT en Volkswagen) en races inclusief verplichte pitstops werd aantrekkelijke autosport geboden. De BMW-equipe van Marc Koster en Bertus Sanders wist zowel de eerste wedstrijd op zaterdag als de race op Tweede Paasdag te winnen. In deze tweede race eindigden met het als tweede geklasseerde team Quint Engel en Melvin de Groot (SEAT Ibiza Cupra) en Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde (VW Golf) teams met drie verschillende merken op de eerste drie plaatsen.