Tweede Paasdag Reggae Top 100 op FunX Radio


Presentatie hitlijst door Nederlandse reggaescene

ROTTERDAM, 20080321 -- Deze week staat radiostation FunX geheel in het teken van reggae muziek. Op Tweede Paasdag wordt de reggaeweek on air afgesloten met de Reggae Top 100. Het aftellen van de 100 grootste reggae-hits allertijden begint om 10.00 uur. De Nederlandse reggaescene schuift aan om deze unieke lijst te presenteren.

De Reggae Top 100 werd net als vorig jaar weer samengesteld door de luisteraars van het station. De lijst is online te bekijken op www.funx.fm, met uitzondering van de top 3 die maandag bekend wordt gemaakt. Wie op nummer 1 staat laat zich raden.
Eén van de nieuwe binnenkomers is Sean Kingston op nummer 50 met `Beautiful Girls' en nummer 62 met zijn nieuwste hit `Take You There'. Collie Buddz brak afgelopen jaar definitief door in de reggaescene, hij heeft vier noteringen in de lijst, waarvan ´Come Around´ de hoogste is op nummer 14.
De nieuwste track van Ziggi en de Goodfellas ´Cry Murdah´ slaat zeer goed aan en komt binnen op nummer 10. Het is niet alleen de hoogste notering van Nederlandse bodem, maar ook de hoogste nieuwe binnenkomer. De track staat momenteel ook op nummer 1 in dé urban hitlijst: XChart.

De presentatie van de Reggae Top 100 is in handen van de Nederlandse reggaescene. Op Tweede Paasdag bijt Postman om 10.00 uur het spits af in de studio. Geprezen door critici en fans beleefde -de toen nog - Postmen een gouden debuut in 1998 met het succesvolle album `Documents'. Het leverde de band onder andere de hits `Cocktail' (#72), `Crisis' (#96) en `U Wait' op. Maar ook prestigieuze prijzen als de Crossover Award, een TMF award en de Pop Prijs. Postman vertelt er alles over tijdens de Reggae Top 100.

De Eindhovense reggaeband Beef neemt het stokje om 12.00 uur over. Met het gelijknamig album brak de band in 2002 definitief door met onder andere de hits `Alice' en `Late Night Sessions'. Beef treedt regelmatig op in binnen- en buitenland en is ondertussen beloond met een Zilveren Harp. De band vertelt maandag hoe ze binnenkort haar tienjarig bestaan gaat vieren en vertelt ook over de release van het nieuwe album ` The Original'.

De heren van Jamrock komen ook naar de studio. En niet met lege handen! Ze hebben speciaal voor de reggaeweek een Jamrock Reggae MiXtape gemaakt die vanaf vanavond gratis te downloaden is via www.funx.fm. Het collectief heeft een eigen radioprogramma op Radio 5 en staat garant voor de beste mixtapes, dj-sets en feesten in de Nederlandse reggae en dancehall scene.

Ziggi en de Goodfellas presenteren tenslotte het laatste deel van de Reggae Top 100. In het nummer `Cry Murdah' komen de reggaester en het dj-duo bij elkaar voor een aanstekelijke mix van reggae en hiphop. Met het nummer bekleden zij de nummer 10 positie in de lijst. Ze vertellen er meer over, maar ook over hun afzonderlijke en gezamenlijke toekomstplannen. Ziggi en Goodfellas maken tevens bekend wie de reis naar Jamaica heeft gewonnen.

De Reggae Top 100 is onderdeel van de reggaeweek van 17 tot en met 24 maart op FunX. Eerder deze week werd het nieuwe themakanaal Reggae Radio gelanceerd, welke online te beluisteren is via de website van het station. FunX DJ Idriss sluit de week af met een speciale ReggaeMiX van één uur lang, na de Reggae Top 100 vanaf 18:00 uur op Tweede Paasdag.


FunX is in de ether te beluisteren in Amsterdam (96.1 fm), Rotterdam (91.8 fm), Den Haag (98.4 fm), Utrecht (96.1 fm) en Eindhoven (105.9 fm). Daarnaast is de zender landelijk via de kabel te ontvangen en wereldwijd via www.funx.fm.