Gemeente Waalwijk Vrijwilligersorganisaties en de Wmo

Informatiebijeenkomst 27 maart:
Donderdagavond 27 maart organiseert de gemeente Waalwijk een bijeenkomst voor alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente. Dit kunnen organisaties zijn die op allerlei gebieden actief zijn: o.a. sport, zang, toneel, muziek, zorg, jeugd & jongeren, ouderen, gehandicapten, buurtverenigingen en allochtonenwerk. Op deze avond wordt door de gemeente uitleg gegeven over wat de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) kan betekenen voor vrijwilligersorganisaties.

Vrijwilligersorganisaties & activiteiten
In de gemeente Waalwijk worden bij diverse activiteiten vrijwilligersorganisaties benaderd om mee te doen. Denk hierbij aan Make a Difference Day (MADD), Sportkennismakingsproject, WhoZnext, Sport en Beweegmiddag 50+, Beursvloer Waalwijk en Buurtsport Waalwijk. Bij deze activiteiten wordt gerekend op de inzet van de vrijwilligersorganisatie én haar vrijwilligers. En dat terwijl het vaak al veel tijd en energie kost om de bestaande activiteiten van een vrijwilligersorganisatie rond te krijgen. De gemeente Waalwijk vraagt zich af of deze activiteiten aansluiten bij de ideeën van de organisaties. Op de informatieavond wordt besproken op welke manier de Wmo een impuls kan geven aan de activiteiten en projecten.

Programma
Naast de uitleg over de Wmo wordt aan de vrijwilligersorganisaties gevraagd activiteiten en projecten te noemen die goed kunnen passen binnen deze wet. De gemeente hoort graag welke kansen er zijn en wat ervoor nodig is om deze te kunnen realiseren. Kortom, deze avond wil de gemeente aan de hand van het thema samen vinden en binden met de vrijwilligersorganisaties praten. De inbreng vanuit de organisaties wordt meegenomen in het vierjarig Wmo-beleidsplan, dat in september 2008 aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Opgeven vóór 17 maart 2008
De secretariaatsadressen van de Waalwijkse vrijwilligersorganisaties hebben afgelopen week een uitnodiging toegestuurd gekregen. Mocht u deze niet hebben ontvangen, dan kunt u contact opnemen met het OndersteuningsPunt Sport en Welzijn: telefoon (0416) 683 615. De uitnodiging en antwoordkaart kunt u ook downloaden via www.waalwijk.nl/opsw. Een week voor aanvang van de bijeenkomst ontvangen de deelnemers een bevestiging.

Bijeenkomst Wmo en vrijwilligersorganisaties: Samen vinden en binden Donderdagavond 27 maart, 19.30 uur
Businessruimte van RKC, Mandemakersstadion, ingang Olympiaweg in Waalwijk

Publicatie datum 25-02-2008