Technische Universiteit Delft

Ruimtevaart in de 21e eeuw
door M&C

Colleges van het HOVO

27 maart 2008 | 13:30 uur - 15:45 uur
plaats: Faculteit Techniek, Bestuur en Management

door Ir. R. Noomen

Overige data
3, 10, 17 en 24 april 2008

Ruimtevaart beleeft dit jaar z'n vijftigste verjaardag. Geen reden voor een mid-life crisis, integendeel. Ruimtevaart heeft zich gestaag ontwikkeld, van een vrij primitieve (maar niet minder indrukwekkende!) serie programma's voor lanceerders en satellieten in een baan om de Aarde, naar de bekende Maan-missies, en daarna naar de huidige mix van gebruik-gerichte alsmede wetenschappelijke missies.

Ruimtevaart heeft bewezen een onmisbaar element in onze hedendaagse maatschappij te zijn: telecommunicatie, aardobservatie, wetenschappelijk onderzoek, maar ook voorzichtige schreden op het pad van toerisme. Ook voor de bestudering van veranderingen aan ons Systeem Aarde is ruimtevaart een absoluut onmisbaar element.

De serie van 5 lezingen zal een aantal aspecten uit de hedendaagse ruimtevaart en haar toepassingen aansnijden. Recente problemen in de ruimte (zoals ruimtepuin), onderdelen van berekeningen aan ruimtemissies, optimalisatietechnieken en aardgerichte toepassingen, zoals bijvoorbeeld voor de studie van tsunami's.

Meer informatie? www.delft-toptech.nl/hovo

Laatst gewijzigd: 06 maart 2008