Gemeente Bolsward


Nieuws
19-03-08

Inspraakbijeenkomst bestemmingsplan Binnenstad

inspraakbijeenkomst Binnenstad.JPG

Donderdag 27 maart om 19:30 kan iedereen zijn mening over het bestemmingsplan Binnestand laten horen tijdens een inspraakbijeenkomst in de Raadzaal van het stadhuis.

Op 29 januari 2008 hebben burgemeester en wethouders besloten het voorontwerpbestemmingsplan Bolsward-Binnenstad in procedure te brengen. Dit is het bestemmingsplan voor het gebied binnen de stadsgrachten, inclusief de Polle en de Werkmansbloei.

Het bestemmingsplan is vooral een zogenaamd "conserverend" bestemmingsplan. Dit houdt in dat in dit plan vooral de bestaande toestand wordt vastgelegd. De nieuwe ontwikkelingen in bepaalde gebieden zoals bijvoorbeeld Looiersbuurt zijn in dit nieuwe bestemmingsplan definitief bestemd. Tenslotte wordt in het kernwinkelgebied, het gebied tussen het Broereplein en de Bargefenne de bestemming `Centrum' aan percelen gegeven waarbinnen veel functies mogelijk zijn. Het wordt daarmee wat eenvoudiger in te spelen op de vraag uit de markt.

Ter inzage

Dit voorontwerp ligt van 13 maart t/m 23 april 2008 (zes weken) voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis, sector Wonen en Werken, (Kerkstraat 30) en in de Openbare Bibliotheek (Marktplein 1), tijdens de gebruikelijke openingstijden van beide organisaties.

Tot 24 april kan iedereen schriftelijk zijn/haar zienswijze op het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, Postbus 33, 8700 AA BOLSWARD.

Meer informatie

Meer informatie over bestemmingsplannen vindt u onder Wonen, werken en leven --> bestemmingsplannen.

Vanaf komend weekend kunt u het voorontwerp dan ook via onze website bekijken. Ook wordt hier uitgelegd welke stappen er gezet moeten worden voordat het plan definitief vastgesteld kan worden.

feed