Provincie Noord-Holland

Kom luisteren naar het verhaal van Ilperveld

19-3-2008

Het verhaal van Ilperveld is klaar. Het wordt gepresenteerd tijdens een bewonersavond op 27 maart in het gemeentehuis van Landsmeer. Kom luisteren!

De lente dient zich aan in het Ilperveld. De natuur ontwaakt en de vogelbroedperiode is weer begonnen. Dat het Ilperveld jarenlang een vuilstort was, is bijna niet meer voor te stellen. De unieke geschiedenis van het natuurgebied is beschreven in een boek. Hiervoor zijn omwonenden, specialisten, recreanten en betrokkenen geïnterviewd. Op donderdag 27 maart wordt het eerste exemplaar uitgereikt.

Het Ilperveld, een uniek natuurgebied

Recente ontwikkelingen
Op de bewonersavond komen ook de recente ontwikkelingen aan bod. Zo is de afgelopen maanden gebleken dat de waterkwaliteit en de biodiversiteit zijn verbeterd. Steeds vaker duiken in het Ilperveld nieuwe dieren op. En binnenkort start de sanering van de laatste vier kleine stortplaatsen.

Provincie NoordHolland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Landschap NoordHolland en de gemeente Landsmeer zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

De bewonersavond duurt van 20.15 tot 21.30 uur, de zaal van het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat 1 in Landsmeer gaat om 20.00 uur open.

Over Ilperveld Integraal
De natuurwaarden in het Ilperveld zijn door de vuilstort sterk onder druk komen te staan. Provincie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Landsmeer pakken deze problemen aan met het project Ilperveld Integraal. Vaarwegen worden uitgebaggerd en stortplaatsen gesaneerd. De waterkwaliteit verbetert en het agrarisch en botanisch beheer wordt op orde gebracht. Dit alles met als doel dat het Ilperveld weer een schoon en mooi natuurgebied wordt én blijft.