Datum: 27 maart 2008

Noordwijkerhout Politie neemt rijbewijs in De politie heeft afgelopen nacht het rijbewijs ingevorderd van een 53 jarige automobilist uit Noordwijkerhout. De man werd rond 01.00 uur op de 's-Gravendamseweg gecontroleerd. Bij die controle werd drankgebruik door de man vastgesteld. Na zijn aanhouding volgde een ademanalyse waarvan de uitslag 620 ug/l. was. Naast de invordering van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal tegen de man op voor het rijden onder invloed.

Noordwijkerhout Jongens stelen spelcomputer uit tas Vermoedelijk vijf jongens hebben woensdag 26 maart tussen 19.30 en 19.55 uur een spelcomputer uit een rugtas gestolen van een 15 jarige jongen uit Noordwijk. Dit gebeurde op het fietspad aan de Gooweg tussen Noordwijkerhout en de rotonde Leeuwenhorst. De Noordwijker werd daar door de jongens tegen gehouden en moest zijn rugtas afgeven. Daarbij werd hij volgens hem bedreigd met een mes. Nadat de spelcomputer uit de tas was gehaald gooiden ze de rugtas in de berm en renden weg. De politie is met een onderzoek begonnen.

Katwijk Snelkraak Onbekenden hebben afgelopen nacht rond 04.05 uur een snelkraak gezet bij een kantoorboekhandel aan de Achterweg. Daarbij werden vier laptops uit een vitrine gestolen. Om daarbij te komen werd met twee putdeksels een ruit van de zaak vernield. De putdeksels waren uit het wegdek gehaald. Uit voorlopig onderzoek denkt de politie te maken te hebben met twee daders die hun auto op de Van Egmondstraat parkeerden en na de kraak zijn weggereden over de Rijnstraat in de richting van de Sandtlaan. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Leiden Meld graffiti! In de afgelopen maanden zijn er ruim 140 meldingen van graffiti in Leiden bij de politie binnen gekomen. In twee van deze meldingen zijn aanhoudingen verricht. In één geval werd melding gedaan door een burger en in een ander geval betrapten de agenten de graffitispuiters. De politie vraagt direct te bellen naar 0900-8844 als gezien wordt dat iemand bezig is met graffiti aan te brengen op wat dan ook. Ook andere informatie die kan helpen in het bestrijden van graffiti kan eveneens op dat nummer worden doorgebeld.

Leiden Politie ontdekt gestolen fiets De politie heeft woensdagmiddag 26 maart aan de Ketelmeerlaan een gestolen fiets teruggevonden. Agenten controleerden daar een 28 jarige man uit Leiden die er op reed. De fiets bleek te staan in het opsporingssyteem. De man verklaarde de fiets even geleend te hebben van een 17 jarig meisje uit Leiden. Zij kwam net aanlopen en werd met hem aangehouden. Even later verscheen de 37 jarige moeder van het meisje aan het politiebureau en vertelde dat de fiets van haar was. Zij had de damesfiets enkele jaren geleden op een rommelmarkt in Leiden gekocht. De politie heeft de fiets in beslag genomen en maakt proces-verbaal op van dit voorval.

Leiden Inbraak bij opticiën Donderdag 27 maart rond 02.30 uur is ingebroken bij een opticiën op de Haarlemmerstraat. Een getuige hoorde gebonk en zag vervolgens twee personen met iets weglopen via de Spijkerboorsteeg. De politie zag dat bij het bedrijf ruiten waren ingegooid. Er bleek een autorefractor gestolen te zijn. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. ------------------------------------------ einde berichten ------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --