Gemeente Boxtel

Gezocht: deelnemers proe...Commissie Bezwaarschrift...Wijziging legestarieven ...Bewaarde Land Excursie v...Bewonersavond Centrum - ...Vergadering Dorpsraad Li...Takkenronde op 1 aprilBouw 11 appartementen vo...Werkzaamheden A2 - afrit...Aanvragen bouwvergunningVerleende bouwvergunning...Ontwerpbesluiten bouwen ...Bouwen met vrijstellingAanvragen kapvergunningAanvragen sloopvergunninAanvraag uitwegvergunnin... Gezocht: deelnemers proefproject thuiscomposteren

Lokale Agenda 21 start in samenwerking met de gemeente Boxtel en De Kleine Aarde een uniek project: het uitvoeren van een proef naar thuiscomposteren. Door thuis te composteren verandert uw tuin- en keukenafval in waardevolle compost voor uw eigen tuin. Kringlooptuinieren dus. Dat is veel duurzamer en goedkoper dan het gebruiken van de groene container. Naast de compost werkt u ook nog mee aan een betaalbaar afvalstoffenbeheer. Wij gaan eerst een proefproject uitvoeren dat 1 jaar duurt. In dat jaar gaan wij uitzoeken welk type composteersysteem het beste toepasbaar is. Voor dit project zijn we nu op zoek naar deelnemers.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Wie zoeken wij? Wij zoeken in totaal zo'n 80 tot 100 deelnemers voor dit project die bereid zijn hun tuin- en keukenafval te composteren. U krijgt daarvoor van de organisatoren geheel gratis een compostsysteem dat bij u past. Wij zoeken enthousiaste deelnemers in de volgende 4 groepen: * inwoners van Boxtel die wonen in een appartement zonder tuin (ca 5 deelnemers) * gezinnen met 2-3 kinderen met een kleine tuin tot 100 m2 en die circa 0,7 m2 ruimte willen reserveren in de tuin (ca 30-40 deelnemers) * grotere wooneenheden met 5 personen of meer met een tuin tussen de 100 en 400 m2. In die tuin is ongeveer 1 tot 1,4 m2 ruimte nodig voor dit project. Gezocht worden circa 30-40 deelnemers. * personen met een zeer grote tuin van 400 m2 of meer. Daarbij gaat het om zo'n 20 deelnemers.

Wat verwachten wij van u? Voor de communicatie is het belangrijk dat u beschikt over e-mail en enigszins kunt omgaan met de programma's Word en Excel. U bent bereid om wekelijks een 'digitaal logboek' bij te houden en deel te nemen aan de informatiebijeenkomsten aan het begin en het einde van het onderzoek. Bij elk systeem wordt een gebruikershandleiding compostering en toebehoren meegeleverd. Wij verzoeken u hiermee de juiste aandacht aan het composteersysteem te geven. In het digitale logboek noteert U gedurende het proefjaar gegevens over hoeveelheden GFT die U composteert, uw ervaringen over onder andere geur, gebruikersgemak etc.. Maar ook legt u vast de hoeveelheden compost die u oogst. Ook zijn wij benieuwd hoeveel GFT afval u eventueel nog met de groene kliko afvoert. Het doel van dit project is ook om dit te verminderen.

Wat kunt u van ons verwachten? Bij de start van het onderzoek nodigen wij u uit voor een informatieavond. Tijdens deze bijeenkomst leggen wij uit welk nut thuiscomposteren heeft en hoe het proefproject is georganiseerd. Als wij al uw gegevens hebben, krijgt u een composteersysteem thuis bezorgd en kunt u ermee aan de slag. Indien nodig verlenen wij assistentie bij de opstart. Via e-mail kunt u vragen stellen of problemen met het composteren doorgeven. LA 21 geeft advies of komt langs.

Wat doen wij met de resultaten? LA21, de gemeente en De Kleine Aarde hopen dat de resultaten van dit project antwoord geeft op de volgende vragen: * welke composteersystemen zijn het meeste effectief? * hoeveel GFT kan op een duurzame manier thuis worden gecomposteerd? * wat is de gebruiksvriendelijkheid van de composteersystemen? * hoe kan thuiscompostering goed worden ingevoerd qua communicatie? Dit zal een belangrijke basis vormen voor de gemeente om de invoering van thuiscompostering op grotere schaal te gaan voortzetten en hoe dit het beste kan gebeuren.

Hoe geeft u zich op? Door een e-mail te sturen naar thuiscomposteren@boxtel.nl met uw naam, adres en vermelding van het aantal personen en de grootte van uw tuin. Daarna ontvangt u een inschrijfformulier en een uitnodiging voor de informatieavond. De deelname is beperkt. Als het aantal aanmeldingen te groot is maakt LA21 een selectie. Als geĂŻnteresseerde ontvangt u wel regelmatig de digitale nieuwsbrief over thuiscomposteren. Ook tijdens het Feels Like Home Lentefestival op zaterdag 19 april en zondag 20 april bij De Kleine Aarde kunt u kennismaken met thuiscomposteren tijdens onze workshop.

27-03-2008
---