Stichting Blik op Werk


De samenwerkende partijen in Blik op Werk delen de zorg van de Tweede Kamer over het gebrek aan kwaliteit en effectiviteit van re-integratie. Vandaag heeft Blik op Werk daarom deelgenomen aan het rondetafelgesprek over de effectiviteit van re-integratie.

Blik op Werk ziet goede mogelijkheden om de kwaliteit en effectiviteit van re-integratie op de markt verder te verbeteren. Dit is de reden dat deze marktpartijen (vragers, aanbieders en cliënten) in 2006 stichting Blik op Werk hebben opgericht. Blik op Werk geeft klanten inzicht in de kwaliteit van arbo-, re-integratie-, interventie-, en inburgeringscusussen die op de markt worden ingekocht. Eerdere transparantie-initiatieven zoals het Borea Keurmerk, BOA Keurmerk, Cliënten Kwaliteits¬keurmerk Re-integratie en RWI Re-integratiemonitor zijn in Blik op Werk opgegaan.

Sinds de start van Blik op Werk in 2006 is forse vooruitgang geboekt in het transparant maken van de resultaten op de re-integratiemarkt. Dat draagt bij aan een grotere effectiviteit van re-integratie en een doelmatiger besteding van publieke middelen.

Schriftelijke bijdrage Blik op Werk rondetafelgesprek effectiviteit van re-integratie 26 maart 2008