Gemeente Groningen

Nieuw raadslid Student en Stad
De politieke partij Student en Stad heeft een nieuw raadslid: Stephan Antuma. Hij volgt Finn van Leeuwen op, die commissiegriffier wordt van de bijzondere raadscommissie Cultuurverandering. De wisseling van de wacht vond plaats in de raadsvergadering van woensdag 26 maart.

Stephan Antuma (24), student Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen, is geen onbekende in de raad. De afgelopen twee jaar was hij namens Student en Stad fractiewoordvoerder op het gebied van Ruimte & Wonen en Onderwijs & Welzijn. Ook heeft hij ervaring opgedaan in bestuursfuncties binnen de GGV en het CUOS.

Commissie Cultuurverandering
Finn van Leeuwen is voor twee jaar benoemd tot commissiegriffier van de bijzondere raadscommissie Cultuurverandering. Deze commissie gaat de voortgang toetsen bij de door de gemeenteraad en het college van B&W gewenste cultuurverandering in de gemeentelijke organisatie. Ook kijkt de raadscommissie naar de rol van de raad zelf als het gaat om de gewenste cultuurverandering in de informatie-uitwisseling tussen college en raad. De commissiegriffier bereidt samen met de voorzitter de vergaderingen voor.

Tien
Stephan Antuma is het tiende raadslid van Student en Stad. Binnen deze partij is het gebruikelijk dat er iedere twee jaar wordt gewisseld van raadslid. Voor de studenten vormt de zittingstermijn van vier jaar een te grote belasting voor de studie.
Gepubliceerd op: donderdag 27 maart 2008
donderdag 27 maart 2008:
Nieuw raadslid Student en Stad