Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Aalten - politie onderzoekt oplichtingspraktijken         |
De politie stelt een onderzoek in naar een aantal gevallen van oplichting gepleegd in de Achterhoek. Een man van middelbare leeftijd zou met een vlotte babbel geld bij mensen hebben losgepraat. De politie verzoekt gedupeerden om aangifte te doen.

De politie heeft de afgelopen periode meerdere aangiften van oplichting opgenomen. Een man, soms in het gezelschap van een ietwat mollige, kleine vrouw zou geld los hebben gepraat bij diverse mensen. Het echtpaar zou voor een korte vakantie in de Achterhoek verblijven en de vrouw zou hun bankpassen zijn vergeten. Men nam soms met een gering geldbedrag genoegen.

Opvallend is dat de meeste gedupeerden tot een kerkelijke instelling behoren en vaak met hun naam in gemeentegidsjes vermeld staan. De aangiften komen vooral uit Aalten maar ook uit Winterswijk en Doetinchem. Het duo wordt er ook van verdacht bij een bed & breakfastlokatie in Aalten hebben verbleven en slechts een deel van de rekening te hebben betaald.

De politie sluit niet uit dat zij zich elders in de regio ophouden. Gedupeerden wordt dringend verzocht om aangifte te doen. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met de plaatselijke politie via 0900 - 8844.

|     |Winterswijk - aanhanger schiet los                        |
Een losgeschoten aanhangwagen heeft woensdagmiddag 26 maart op de Tuunterstraat in Winterswijk schade veroorzaakt bij een aanrijding met een tegenligger.

De aanrijding gebeurde omstreeks 17.50 uur. Een 61-jarige Winterswijker had met zijn auto met aanhangwagen zojuist de spoorwegovergang gepasseerd toen de aanhangwagen los schoot van de trekhaak. De aanhangwagen kwam op de andere weghelft terecht waarbij een aanrijding ontstond met de auto van een 37-jarige plaatsgenoot.

|     |Winterswijk - tiener gewond bij aanrijding                |
Een 13-jarige tiener uit Winterswijk is woensdagochtend 26 maart gewond bij een aanrijding op de Groenloseweg in Winterswijk. Het meisje is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Het meisje reed omstreeks 08.40 uur over de Groenloseweg en had niet uitgekeken toen zij linksaf de Generaal Berenschotweg in wilde tijden. Op dat moment werd zij net ingehaald door een 32-jarige automobilist uit Enschede. Het meisje liep een pijnlijke enkele op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Terborg / 's-Heerenberg - rijden onder invloed            |
De politie heeft woensdag 26 maart twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van een 32-jarige man uit Silvolde werd ingevorderd, een 52-jarige man uit 's-Heerenberg kreeg een boete.

Surveillerende agenten controleerden de automobilist uit Silvolde woensdagavond 26 maart omstreeks 20.10 uur op 't Veld in Terborg. De man had gedronken en op het politiebureau gaf het ademanalyseapparaat 1.7 promille aan. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens een controle aan de Maria van Nassaulaan in 's-Heerenberg bleek een 52-jarige automobilist uit die plaats gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 1.0 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod.

|     |Ulft - hennepkwekerij in woning                           |
De politie heeft woensdag 26 maart een hennepkwekerij in een woning aan de Kwartellaan in Ulft ontmanteld. Tegen de 48-jarige bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten stelden een onderzoek in en troffen op zolder een weedplantage met zo'n 400 planten aan. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De bewoonster is aangehouden en een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten


---


---


---

telefoon 055 - 5486052

---- --