Gemeente Rotterdam

Burgemeester Ivo Opstelten en de heer Victor Borges, minister van Buitenlandse Zaken van Kaapverdië, hebben op 25 maart op het stadhuis van Rotterdam een intentieverklaring ondertekend voor nauwere samenwerking tussen Rotterdamse en Kaapverdische organisaties.

Het gaat daarbij met name om de uitwisseling van kennis en know-how. De kennis zal vooral gedeeld worden tussen de Kamers van Koophandel, de politiekorpsen, openbaar ministeries en culturele instellingen.

Roots
Zowel de Rotterdamse politie als het Rotterdamse openbaar ministerie zijn al bezig contacten te ontwikkelen met Kaapverdië. Zij willen de cultuur van Rotterdammers met roots in Kaapverdië en van het land zelf, beter leren kennen.

Kennisuitwisseling
Daarnaast zal er weer een kennisuitwisseling worden aangeboden door gemeentelijke diensten aan de Kaapverdische gemeentes Praia en Sao Vicente. Dit wordt pas uitgewerkt na de lokale verkiezingen in Kaapverdië van april 2008.

Bij de ondertekening waren tevens de Kaapverdische minister van Economische Zaken, de heer Brito, korpschef Meijboom en Hoofdofficier van Justitie Korvinus aanwezig.

Burgemeester Opstelten en de minister van Buitenlandse Zaken van Kaapverdië, Victor Borges, ondertekenen de intentieverklaring.

Bron: Bestuursdienst, 27-03-2008