Gemeente Echt-Susteren


Nationale Boomfeestdag 2008 in Echt-Susteren

Het was afgelopen woensdag 19 maart een kleurrijke bedoening aan de Louerstraat in Susteren. Tegenover het parkeerterrein van het sportpark werden op een perceel van Landschapspark Susteren ter ere van de Nationale Boomfeestdag 2500 stuks bosplantsoen en bomen geplant.

De feestelijke uitstraling van deze grote plantactie werd verzorgd door de 115 leerlingen van basisscholen De Springdonk uit Susteren, St. Cornelius uit Dieteren en In t Park uit Susteren, die met versierde schoppen het planten voor hun rekening namen. Onder het toeziend oog van lopende bomen werden de leerlingen naar de plantlocatie gedirigeerd. Hoewel de leeftijd van de leerlingen flink verschilde, tussen de 7 en 12 jaar, werd door alle leerlingen met veel enthousiasme de handen uit de mouwen gestoken.

Beheerovereenkomst

Het vieren van deze dag werd ook aangegrepen om de beheerovereenkomst tussen de Gemeente Echt-Susteren en de Bosgroep Zuid Nederland te ondertekenen.

De overeenkomst regelt het beheer van ruim 250 hectare bos en natuurterreinen in eigendom van de gemeente Echt-Susteren voor de periode 2008 tot en met 2013.
Voor het beheren van de gemeentelijke bossen is er in de beheerovereenkomst afgesproken dat er gezorgd wordt voor de instandhouding van de bossen en natuurgebieden, met als hoofdfunctie natuurwaarde en natuurlijkheid. De belevingswaarde van de gebieden is belangrijk en kan versterkt worden door rekening te houden met historie en landschap. Houtproductie moet zorgen voor een kostendekkend beheer en verdient daarom aandacht.