Gemeente Echt-Susteren


Dorpsontwikkelingsprogramma Nieuwstadt kan van start

Na Koningsbosch en Sint Joost is de gemeente klaar om een derde dorpsontwikkelingsprogramma (DOP) op te starten, deze keer in de kern Nieuwstadt. Net als in de kernen Koningsbosch en Sint Joost heeft de gemeente met stichting Woongoed 2-Duizend op hoofdlijnen prestatieafspraken gemaakt om de leefbaarheid in Nieuwstadt voor de komende jaren te verbeteren.

foto pustjens.jpg Het verbeteren van de leefomgeving wordt uitgevoerd door een zogenaamd dorpsontwikkelingsprogramma, in de volksmond het DOP genoemd. In een DOP worden de kansen en bedreigingen van een dorp of kern op het gebied van wonen, verkeer, bedrijven, onderwijs, sport, zorg en welzijn opgesomd, waarna een alomvattend programma wordt gemaakt om knelpunten op te lossen en kansen te benutten.

Om dit DOP verder invulling te geven en om te zien binnen welke termijn er gestart kan worden, vindt er ook overleg plaats met de klankbordgroep uit Nieuwstadt.

Foto: Portefeuillehouder kernenbeleid Peter Pustjens en directeur Henk Stevens van stichting Woongoed 2-Duizend ondertekenen de prestatieafspraken over het dorpsontwikkelingsprogramma Nieuwstadt.