Gemeente Geertruidenberg


Gemeente Geertruidenberg groener door leerlingen groep 5

Boomfeestdag 19 maart 2008

Woensdagochtend 19 maart hebben de groepen 5 van alle basisscholen uit de gemeente Geertruidenberg deelgenomen aan de Boomfeestdag. In alle drie de kernen hebben de kinderen op een leuke manier kennisgemaakt met milieueducatie en in het bijzonder met bomen.

De Boomfeestdag werd in elke kern op een centrale plaats door een wethouder geopend. In Geertruidenberg werd dit gedaan door Antoon van den Enden, in Raamsdonksveer opende Louise Laurijssen en in Raamsdonk deed Lida Verschuren het openingswoordje.

Na de opening werden de kinderen in groepjes verdeeld en kregen zij een lesbrief. Met behulp van deze lesbrief konden zij twee bomen onderzoeken. Zo leerden ze bijvoorbeeld hoe je de dikte, de hoogte en de leeftijd van een boom kunt bepalen. De lesbrief is samengesteld door Ankie Stoop van de Madese Natuur Vrienden. Zij heeft zich ingezet om een leerzame en leuke activiteit te ontwikkelen.

Het laatste onderdeel van de Boomfeestdag was het planten van een schoolboom. In de buurt van de eigen school mocht iedere school onder leiding van enkele medewerkers van de buitendienst een boom planten. Met de map die elke school als aandenken aan deze dag heeft ontvangen, kunnen de klassen de bomen het hele jaar door volgen. Zij kunnen zo zien hoe de boom groeit en ontwikkelt.

De kinderen hebben enthousiast meegedaan met zowel de lesbrief als het planten van de bomen. Voor alle deelnemers was het dan ook een geslaagde ochtend.