Gemeente Deventer

Nieuwe beoordeling ontwerpen Park Zandweerd

De zes plannen die zijn ingediend bij de ontwikkelingscompetitie Park Zandweerd in Deventer worden door een nieuwe beoordelingscommissie beoordeeld. Twee leden van de huidige beoordelingscommissie blijken te werken voor een bedrijf dat banden heeft met de combinatie van Bemog/Le Clercq.

Het bedrijf dat voor het plan `Room with a view' het tekenwerk voor het park verzorgde, is eigenaar van het bedrijf waar twee leden van de beoordelingscommissie voor werken. Ook blijkt dat een bedrijf van een van de leden van de commissie opdrachten vervult voor onder meer Bemog/Le Clerq.

Herbeoordeling

Om een onafhankelijke uitslag te waarborgen wil het college van burgemeester en wethouders een herbeoordeling en heeft hierover advies gevraagd aan de raad.

Het gaat om een prestigieus bouwproject, dat van groot belang is voor de gemeente Deventer. Het college is van mening dat de beoordelingscommissie haar werk goed heeft gedaan. Haar voordracht was unaniem. De onderbouwing van de keuze is gedegen.

Het college wil desondanks een herbeoordeling om zeker te stellen dat er sprake is van een onafhankelijk proces. Het stelt daarom een nieuwe beoordelingscommissie samen. Deze zal de zes plannen onder de loep nemen en het beoordelingsrapport met een advies aan het college voorleggen. Burgemeester en wethouders besluiten vervolgens of zij het rapport vaststellen en voorleggen aan de raad.

De raad neemt hierdoor later dan gepland een besluit over welk ontwerp wordt gerealiseerd op Park Zandweerd. Hierdoor loopt het project enige vertraging op. Deze is waarschijnlijk in de loop van het proces nog wel in te halen.

Meer weten over Park Zandweerd >>

Publicatiedatum: 27-3-2008
vogelvlucht over Park Zandweerd

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 27 maart 2008