Stadsdeel Zeeburg

Cohen bezoekt Indische Buurt

27 maart 2008

Op woensdag 26 maart 2008 bracht burgemeester Cohen, op uitnodiging van stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm, een bezoek aan de Indische Buurt. Het bezoek had als doel de burgemeester mee te nemen in allerlei ontwikkelingen rond de Vernieuwing Indische Buurt.

Muiderpoortstation

Eén van de thema's die tijdens het bezoek aangesneden werd, is de ontwikkeling van het gebied rond het Muiderpoortstation. De burgemeester werd hier verteld over de ambitie van Zeeburg, de ideeën van omwonenden en de samenwerking die daarbij gezocht wordt met stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, de NS en de woningbouwcorporaties. Cohen deelde de mening dat dit gebied erom vraagt gezamenlijk aangepakt te worden en zag kansen in het kader van economische en toeristische ontwikkeling en Topstad.

Cohen bezoekt de Javastraat

Javastraat

Het bezoek kreeg een vervolg met een wandeling over de Javastraat waar uiteraard de herinrichting een onderwerp van gesprek was. Medewerkers informeerden de burgemeester aan de hand van alledaagse voorbeelden over WereldsWonen en ons handhavingsbeleid.

Burgerinitiatieven

Ook het sociale aspect van de Vernieuwing Indische Buurt kreeg aandacht. In de Tweede Atjehstraat ontmoette Cohen vertegenwoordigers van Onze Straat. Een burgerinitiatief ter bevordering van onderling contact in de straat. Van dit initiatief verschijnt binnenkort een fotoboek waarvoor Cohen het voorwoord heeft geschreven. Firoez Azaroosh en Dita van Middendorp enthousiasmeerden de burgemeester over twee andere initiatieven in het kader van sociale cohesie: de Timor Community en Cybersoek.

Belang stadsdelen

Bij de lunch in het Badhuis benadrukte Cohen het belang van de stadsdelen: korte lijnen, veel contact met bewoners en ondernemers en kennis van de buurt. Hoewel hij voorstander is van een meer gemeenschappelijke aanpak in alle stadsdelen onderkent hij de kracht van het Zeeburgs model. Tot slot gaf hij aan graag met zijn collega-bestuurders het idee van een Brede School in de Indische Buurt op te willen pakken.