Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 27-03-2008

Bedreiging

AMERSFOORT Een 38-jarige man uit Amersfoort werd in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 maart aangehouden voor bedreiging.

Rond 01.55 uur kreeg de politie de melding dat een man een medewerker van een horecagelegenheid aan het Emiclaerhof bedreigde. Toen agenten ter plaatse kwamen, liep de verdachte net weg naar zijn fiets, sprong erop en ging ervandoor. Daarbij liep hij een hamer vallen. De verdachte, een 38-jarige man uit Amersfoort, werd even later aangehouden.

De medewerker van de gelegenheid verklaarde dat hij de verdacht eerder uit de zaak had gezet omdat hij mogelijk zou dealen. Nadat de medewerker de zaak had afgesloten en wegliep, zag hij de verdachte in de buurt lopen. Omdat hij bang was dat hij iets zou vernielen, volgde hij hem. De medewerker zag vervolgens dat de verdachte probeerde met een hamer spijkers in het slot van de voordeur van de horecagelegenheid te slaan. De betrapte verdachte bedreigde de medewerker verbaal met de dood, maar ging er vervolgens op zijn fiets vandoor.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De medewerker deed aangifte van bedreiging met de dood.

Alcoholcontroles

AMERSFOORT De politie heeft op woensdagavond 26 maart en de daaropvolgende nacht alcoholcontroles gehouden.

In de avond werd gecontroleerd op de Molenstraat. Veertig automobilisten moesten een blaastest afleggen. Geen van hen had te veel gedronken.

In de nachtelijke uren vond een controle op De Nieuwe Poort plaats. Hier werden 34 automobilisten aan een blaastest onderworpen. Ook hier bliezen alle automobilisten een P (pass) en hadden dus niet (te veel) gedronken.

Drugs

AMERSFOORT Op woensdagmiddag 26 maart werden twee verdachten aangehouden bij een drugsdeal.

Rond 14.45 uur zagen agenten een 41-jarige man uit Amersfoort op de Stadsring. Het was hen bekend dat de man drugsverslaafd was. Zij zagen vervolgens dat de man met een ander sprak en dat zij kennelijk drugs en geld uitwisselden. Daarop werden zowel de 41-jarige man als de ander, een 18-jarige jongeman uit Amersfoort, aangehouden.

Bij de fouillering van de 18-jarige verdachte werden 13 kleine bolletjes drugs aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. De 41-jarige verdachte verklaarde net een bolletjes van de ander te hebben gekocht. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond

AMERSFOORT Een 71-jarige fietser uit Baarn raakte op woensdag 26 maart gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.25 uur fietste de 71-jarige man over de Oude Lageweg en stak de Amersfoortsestraat in de richting van Hooglanderveen over. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 33-jarige automobilist uit Nijkerkerveen die vanuit de richting van de Rijksweg A1 de Amersfoortsestraat was ingereden.

De fietser kwam ten val en liep letsel aan zijn hoofd en in zijn buikstreek op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg gebracht.

Man aangehouden voor diefstal met geweld en oplichting

AMERSFOORT De politie heeft dinsdag 25 maart een 37-jarige Amersfoorter aangehouden voor het plegen van een gewelddadige diefstal en oplichting van een winkel.

Op zaterdag 23 februari werd een 43-jarige bewoner van een woning op de Soesterweg met de hem bekende verdachte geconfronteerd toen hij rond 01.00 uur bij hem aanbelde. De aangever wilde hem niet binnenlaten, waarna hij met geweld het huis binnendrong en een portemonnee meenam. De benadeelde trachtte de man nog tegen te houden toen hij op zijn fiets vertrok, maar zag daarvan af toen de verdachte hem dreigde te slaan.

Verder, werd de Amersfoorter nog verdacht van een oplichting van een winkel op het Pieter Stastokerf waar hij op 26 oktober vorig jaar ten onrechte ruim twintig euro van de caissière terug kreeg voor retour gebrachte artikelen. De verdachte maakte hierbij gebruik van een valse kassabon.

De verdachte is op donderdag 27 maart voorgeleid bij justitie.