Persberichten Stad Utrecht, 10.50 uur.

Utrecht, 27-03-2008

Landelijk beperkte bereikbaarheid 0900-8844

Door een landelijke storing was, ook in de regio Utrecht, woensdag tussen 17.05 uur en 18.30 uur beperkte bereikbaarheid van het nummer 0900-8844. Later op de avond heeft er tussen 21.30 uur en 23.30 uur eveneens een storing plaats gevonden. Onderzoek wees uit dat de storing te maken had met wijzigingen in de techniek. Mogelijk hebben inwoners van de regio Utrecht hinder ondervonden. De politie Utrecht betreurt dit, maar hoopt op begrip voor deze situatie.

Heling partij gestolen sigaretten

UTRECHT Een 47-jarige Utrechter is woensdag aangehouden op verdenking van heling van een partij gestolen sigaretten. Naar aanleiding van binnengekomen informatie dat vanuit een woning in de Geuzenwijk gehandeld zou worden in gestolen sigaretten, deed de politie woensdagochtend een inval in het pand. De Utrechter opende de deur en wees de agenten desgevraagd de sigaretten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. De bewoonster van het pand, een 47-jarige Utrechtse, meldde zich later op verzoek van de politie op het bureau. Zij werd na verhoor heengezonden. De man is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de sigaretten.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Aan de Brennerbaan zijn op woensdagmiddag tussen 13.45 uur en 14.30 uur aan 10 bestuurders bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen werden uitgeschreven omdat deze bestuurders zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km/u hielden. De hoogst gemeten snelheid was 66 km/u.

Controle snelheid

UTRECHT- De politie heeft woensdagmiddag aan de Atoomweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 12.30 uur en 14.30 uur zijn 598 bestuurders gecontroleerd op snelheid. In totaal zijn 206 bekeuringen uitgeschreven omdat deze bestuurders zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km/u hielden. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u.

Koperen pijp

UTRECHT- Een oplettende getuige heeft ervoor gezorgd dat de politie woensdagmiddag een dief kon aanhouden. De getuige zag dat de 21-jarige man uit Utrecht rond 16.15 uur vanaf de Berkelstraat over het hek van de kerk was geklommen. Op het terrein stonden bouwmaterialen, waarvan de jongen iets pakte en wegfietste. Agenten troffen de jongen eveneens aan de Berkelstraat aan met een koperen pijp onder zijn aan. Hierop hebben agenten de man aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Radarcontrole

UTRECHT- Een radarcontrole aan de Eijkmanlaan heeft geresulteerd dat 970 bestuurders gecontroleerd zijn op hun snelheid. Hiervan zijn tussen 19.00 uur en 21.00 uur 120 bestuurders bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De bestuurder met de hoogste snelheid reed 75 km/u.

Onder invloed van alcohol

UTRECHT- Woensdagavond heeft de politie een jongen aangehouden die te veel gedronken had.

Een 17-jarige jongen uit Utrecht reed omstreeks 19.55 uur op zijn scooter over de Groeneweg, toen hij bijna tegen een muur reed. Ter plaatse gekomen agenten hebben agenten een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de jongen te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 785 ug/l uit. Tegen de jongen is een proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod van negen uur.

Te veel alcohol

VLEUTEN- Op de late woensdagavond is een man aangehouden die te veel gedronken had.

De 32-jarige man uit Vleuten reed omstreeks 23.00 uur over de kruising Pastoor Ohllaan-Bottensteinweg toen hij door agenten werd aangehouden voor een blaastest. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 720 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vals kaartje

UTRECHT- De politie heeft op woensdagochtend een man aangehouden die een parkeerkaartje had vervalst.

Omstreeks 09.30 uur merkte een parkeercontroleur op, dat een parkeerkaartje van een auto op een parkeerplaats aan het Lucasbolwerk, vervalst was. Door het vervalste kaartje kon de 23-jarige eigenaar van de auto, uit Amersfoort, de hele dag parkeren. Hierop hebben agenten de man aangehouden en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.