Arts volgt ridder op bij Sanquin

27/03/2008 12:36

Sanquin

Amsterdam, 27 maart 2008 - Op 1 april 2008 start dr. R. Baumgarten als directeur van de divisie Diagnostiek van Sanquin. Hij volgt dr. C. Aaij op, die op 1 februari jl. met pensioen is gegaan.

Baumgarten is arts klinische chemie en werkt nu nog als hoofd van het hematologisch laboratorium van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Aaij heeft op 20 maart jl. officieel afscheid genomen. Bij zijn afscheid heeft de burgemeester van Aalsmeer hem een koninklijke onderscheiding uitgereikt voor zijn verdiensten voor de ontwikkeling van het medisch diagnostische vakgebied. Aaij is nu ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Sanquin is trots op de gelauwerde Aaij en verwelkomt zijn opvolger.

Sanquin
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.





http://www.sanquin.nl