Syntens


---

Nieuw stimuleringsproject in regio Noordoost-Brabant

In de regio Noordoost-Brabant is het project CERES OOGST opgestart. Doel van het project is om bedrijven in drie sectoren te confronteren met kansrijke combinaties van technieken en markten. De doelgroep waar dit project zich op richt, bestaat uit MKB-bedrijven binnen de sectoren food, metaal/machinebouw en hout/meubelindustrie in de gemeenten Schijndel, Bernheze, Veghel, Uden, Boekel, Landerd, Mill, Sint Anthonis en Boxmeer. Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, verzorgt de uitvoering van het project.

Het project stimuleert en helpt de deelnemende bedrijven om nieuwe producten te gaan ontwikkelen en op de markt te brengen. Er wordt gestart met het inventariseren van belangrijke trends en ontwikkelingen die vervolgens zullen worden gepresenteerd.

CERES OOGST is opgesteld in overleg met de uitvoerders van eerdere CERES-regelingen (Kamer van Koophandel, Stimulus, regionale kennisinstellingen) en belangenorganisatie BZW. Syntens verzorgt de uitvoering van het project, in samenwerking met uitvoerders van andere CERES-projecten, zoals Innofocus en de CERES-clusterregeling. De titel van het project verwijst naar het CERES-programma dat afloopt in 2008.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.syntens.nl/ceresoogst. U kunt contact opnemen met Sjef van Herpt, jhe@syntens.nl of tel. 088 â 444 0 551.

Project met financiële steun van de Europese Unie via Ceres, Europees economisch stimuleringsprogramma Regio Noord Brabant.

Noot voor de pers

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Syntens, Sabine Schlooz, Communicatieadviseur, tel. 088-444 00 82, e-mail: ssc@syntens.nl.

Profiel Syntens

Syntens zet ondernemers aan tot succesvol innoveren, waarbij het gaat om vernieuwing van product, dienst, proces of organisatie. Dat gebeurt op basis van adviezen, voorlichtingsbijeenkomsten en doorverwijzing naar een netwerk van experts en kennisinstellingen. De -veelal kosteloze- activiteiten worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.