Gemeente Den Haag

Den Haag promoot zichzelf als fijne woonstad

Om de aantrekkelijkheid van Den Haag als woonstad voor het voetlicht te brengen, heeft de gemeente dit weekend een eigen stand op de woonbeurs DenHaag Livin'.
Op de stand kunnen bezoekers digitaal naar een woning én een buurt met een aansprekende woonsfeer zoeken, via de website denhaagwoonstad.nl. De gratis beurs in de Grote Kerk geeft een goed beeld van het nieuwbouwaanbod, zowel koop als huur, in en om de stad.

Het promoten van Den Haag als woonstad staat hoog op de agenda van het Haagse college van burgemeester en wethouders. Wethouder Norder (bouwen en wonen) hoopt dat mensen die hier werken ook in Den Haag willen wonen.
"Ik weet uit ervaring hoe fijn het is om dicht bij je werk te wonen. Dat scheelt een hoop fileleed. Den Haag ligt als enige grote stad in Nederland direct aan zee, heeft veel groen en heeft ook nog het grootste aanbod aan betaalbare appartementen. Wonen is natuurlijk meer dan een dak boven je hoofd. Den Haag heeft ook een goed aanbod aan onderwijs, kunst en cultuur en recreatiemogelijkheden. Op de site laten Hagenaars zelf zien wat hun favoriete plekjes in de stad zijn. Dat geeft de website een persoonlijke Haagse noot."

29 en 30 maart
Den Haag Livin werd vorig jaar voor het eerst in Den Haag gehouden en trok toen ruim vijfduizend bezoekers. Dit jaar verwacht de organisatie nog meer geïnteresseerden.
Vastgoedontwikkelaars, makelaars, woningcorporaties en anderen presenteren op de beurs hun nieuwbouwaanbod. Den Haag Livinis open op zaterdag 29 en zondag 30 maart van 10.00 tot 16.00 uur. De beurs wordt gehouden in de Grote Kerk aan de Torenstraat.

Kijk voor meer informatie op www.denhaag-livin .nl.